Σελίδες

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

ΣΤΑΘΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ : ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ



Μόνο οφέλη από την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο… Το έχουμε πει αρκετές φορές και άλλες τόσες το έχουμε γράψει, άλλα θα επιμένουμε γιατί αγαπάμε με ανιδιοτέλεια το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο .

Το ποδόσφαιρο που κατά γενική ομολογία είναι το λαϊκότερο και μαζικότερο άθλημα, άσχετα αν κάποιοι με <<ανάρμοστες>> συμπεριφορές και ενέργειες το αμαυρώνουν. Αυτοί είναι συντριπτική μειοψηφία και γι αυτό τους προσπερνάμε. 

Τους προσπερνάει το ίδιο το ποδόσφαιρο. Είναι αποδεκτό από όλους ότι η βάση της ανάπτυξης του αθλήματος είναι τα ερασιτεχνικά σωματεία (έτσι τουλάχιστον θα έπρεπε να είναι) που σήμερα περνάνε πολύ δύσκολες στιγμές. 

Αντί λοιπόν να είναι ο πραγματικός αιμοδότης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, έχει καταντήσει μια ανοιχτή πληγή που <<αιμορραγεί.>>. Οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές επιμένουν στην πλειοψηφία τους γιατί το αγαπούν. Με πρόσχημα λοιπόν την οικονομική κρίση έχουν κλείσει οι <<κάνουλες>>. Οι χοροί ,οι λαχειοφόρες κληρώσεις η ανιδιοτέλεια κάποιων <<τρελών>> και <<ρομαντικών>> κρατάνε ζωντανό το <<κύτταρο>> του ποδοσφαίρου. Κόντρα λοιπόν στον νέο τρόπο ζωής και στην παγκοσμιοποίηση των πάντων αυτοί οι άνθρωποι ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο γιατί θέλουν να βλέπουν τα παιδιά της γειτονιάς τους, τα παιδιά του χωριού τους να μην ασχολούνται όλη μέρα με το κινητό, με το internet, με οτιδήποτε έμπαση περιπτώσει που μπορεί να τους οδηγήσει σε διάφορες <<κακοτοπιές>>. 

Το ποδόσφαιρο καλλιεργεί στους νέους το πνεύμα της ομαδικότητας και της συνεργασίας σε μεγάλο βαθμό, κάτι που σίγουρα θα τους βοηθήσει στο διάβα της ζωής τους. Η πολιτεία εθελοτυφλεί στην δίψα που έχουν χιλιάδες νέοι για άθληση και η κατάσταση σε ότι αφορά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έχει φτάσει στο απροχώρητο. Υπόθεση όλων μας είναι να ψάξουμε λίγο <<φως>> στο τούνελ και να δώσουμε ελπίδα στην νεολαία μας. Μόνο αυτό μας έχουν αφήσει αλώστε……… 

Σε κάθε περίπτωση προτρέπουμε τα νέα παιδιά να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο σε πείσμα με τα <<γερασμένα μυαλά>> που το θεωρούν <<άγριο>> και <<αντικοινωνικό άθλημα>>. Είναι αποδεδειγμένα ότι τα παιδιά που είναι ενταγμένα μέσα στην μεγάλη οικογένεια του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου κοινωνικοποιούνται πολύ εύκολα και είναι πολλά τα παραδείγματα όπου ο συνδυασμός μαζί με το διάβασμα έφερε αποτελέσματα που δύσκολα θα τα κατάφερνε κάποιος μεμονωμένα. 

Στάθης Γεωργιάδης Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Γιάννη Καραγιάννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.