Σελίδες

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

ΕΝΕΡΓΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ Πέμπτη 19 & Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου κλείνουμε τον ΧΥΤΑ


Πέμπτη 19 & Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου κλείνουμε τον ΧΥΤΑ

Ο Ενεργός Δημότης καλεί τους δημότες του Δήμου Λαγκαδά να συμμετέχουν στον  αποκλεισμό του ΧΥΤΑ Μαυροράχης, που θα γίνει τις ημέρες Πέμπτη 19 και Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου, όπως ομόφωνα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Λαγκαδά στη συνεδρίαση της Δευτέρας 16 Φεβρουαρίου 2015, ζητώντας από το Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κ.Μ. συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα όσον αφορά τα παρακάτω ζητήματα:

1. Να ξεκινήσει άμεσα η λιμενοδεξαμενή για τα διασταλάζοντα υγρά του ΧΥΤΑ Μαυροράχης.
2. Να ξεκινήσει η συλλογή του βιοαερίου, με όποιο πρόσφορο τεχνικό τρόπο.
3. Να δίδονται στο Δήμο Λαγκαδά παραστατικά με τις ποσότητες των υγρών που εισέρχονται και εξέρχονται του βιολογικού καθαρισμού, σε ημερήσια βάση.
4. Να μην συνεχιστεί η απόθεση απορριμμάτων στην κυψέλη Α3, μέχρις ότου αποκατασταθεί και ελεγχθεί η σωστή λειτουργία της από ανεξάρτητη αρχή. Ζητήθηκε δε στο παραπάνω θέμα η συνδρομή του αρμόδιου Υπουργείου και η ανάθεση σχετικής πραγματογνωμοσύνης για την Κυψέλη Α3 από την Περιφέρεια σε ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα.
5. Να μην προχωρήσει η υλοποίηση κανενός έργου του ισχύοντος Περιφερειακού Σχεδιασμού στο χώρο του ΧΥΤΑ Μαυροράχης, την στιγμή μάλιστα που κανένα έργο αποσυμφόρησης του ΧΥΤΑ δεν έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα (π.χ. ΧΥΤΑ Αγίου Αντωνίου).
6. Να επιτρέπεται η είσοδος στον ΧΥΤΑ των υπευθύνων του Δήμου Λαγκαδά και της Επιτροπής Κοινωνικού Ελέγχου, χωρίς ειδική άδεια και προειδοποίηση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.