Σελίδες

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Ομιλία Α.Τσίπρα στην ΕΛΔΥΚ και επίσκεψη στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας



Το στρατόπεδο της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου επισκέφθηκε ο Έλληνας Πρωθυπουργός απ' όπου και εκφώνησε ομιλία προς τους Έλληνες στρατιώτες. Παράλληλα, νωρίτερα ο κ. Τσίπρας κατέθεσε στεφάνι στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας όπου βρίσκονται θαμμένοι και οι Έλληνες στρατιώτες που έπεσαν στο καθήκον κατά την εισβολή του 1974
Συνοδευόμενος από τον Υπουργό Αμυνας Χριστόφορο Φωκαΐδη αλλά και τον Πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα Κυριάκο Κενεβέζο, ο Ελληνας Πρωθυπουργός μετά τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας επισκέφθηκε το Στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ όπου αρχικά ενημερώθηκε από τον Διοικητή της μονάδας για τα προβλήματα, τις δυνατότητες αλλά και το αξιόμαχο της Μονάδας.
"Η ΕΛΔΥΚ είναι ταγμένη να υπερασπίζεται στην Κύπρο τις αξίες της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της δικαιοσύνης στη βάση του διεθνούς δικαίου" δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στους οπλίτες της ΕΛΔΥΚ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του το πρωί στο στρατόπεδο της Δύναμης στη Μαλούντα.
Μετά την ενημέρωση, ο κ. Τσίπρας υπό τη συνοδεία της φιλαρμονικής επιθεώρησε το άγημα της ΕΛΔΥΚ και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο των πεσόντων αξιωματικών και οπλιτών της ΕΛΔΥΚ κατά την τουρκική εισβολή του 1974.
Κατόπιν, ο Πρωθυπουργός Τσίπρας ξεναγήθηκε στο Στρατιωτικό Μουσείο της ΕΛΔΥΚ που βρίσκεται στο στρατόπεδο της Μαλούντας και στη συνέχεια μίλησε με τους κληρωτούς οπλίτες της μονάδας.
“Υπηρετείτε σε μια ιστορική Φρουρά, σε μια ιστορική Δύναμη και ξέρετε όλοι σας τι σημαίνει αυτό”, είπε αρχικά ο Έλληνας Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους φαντάρους. “Πάνω απ` όλα”, συνέχισε, “¨θα θελα να σας πω ότι υπηρετείτε αξίες, διότι η πατρίδα μας είναι συνυφασμένη με αξίες: την αξία του αγώνα για την ελευθερία, την ανεξαρτησία και τη δικαιοσύνη. Η Ελληνική Δύναμη Κύπρου είναι ταγμένη να υπερασπίζεται εδώ στην Κύπρο τις αξίες αυτές επί τη βάση του διεθνούς δικαίου”, τόνισε.
Ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε τους οπλίτες και αξιωματικούς της ΕΛΔΥΚ ότι η ελληνική Κυβέρνηση αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα θα είναι στο πλευρό τους.
Τέλος, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για τις δυνατότητες και το αξιόμαχο της δύναμης και ευχήθηκε σε όλους καλή δύναμη.
Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο στρατόπεδο, ο Ελληνας Πρωθυπουργός μετέβη στο αεροδρόμιο Λάρνακας, απ' όπου στις 12:50 αναχώρησε για τη Ρώμη.
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός επισκέφθηκε νωρίτερα και τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, όπου βρίσκονται θαμμένοι και οι Έλληνες στρατιώτες που έπεσαν μαχόμενοι κατά των Τούρκων εισβολέων το καλοκαίρι του 1974.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.