Σελίδες

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Αναστασιάδης: Κινδυνεύουν με ανεργία χιλιάδες επαγγελματίες λαϊκών αγορών



Ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ προς τον υπουργό Οικονομίας, Γ.Σταθάκη, σχετικά με την ανανέωση αδειών επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών.

Χιλιάδες επαγγελματίες πωλητές λαϊκών αγορών σε όλη τη χώρα κινδυνεύουν να απωλέσουν την άδειά τους και το δικαίωμά τους να ασκήσουν νόμιμα το επάγγελμά τους, τονίζει ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Σάββας Αναστασιάδης, σε ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομίας, Γ.Σταθάκη.
Ο κ. Αναστασιάδης ρωτά εάν θα παραταθεί ο χρόνος ανανέωσης των αδειών των συγκεκριμένων επαγγελματιών, εάν θα τροποποιηθεί η σχετική διάταξη, καθώς και αν επιστραφούν οι άδειες που αφαιρέθηκαν λόγω αδυναμίας εξασφάλισης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας.
Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:
Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4264/2014 κατά την ετήσια διαδικασία ανανέωσης των αδειών των επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών απαιτείται η προσκόμιση  φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, σε διαφορετική δε περίπτωση οι επαγγελματίες αυτοί κινδυνεύουν να απωλέσουν την άδειά τους και το δικαίωμά τους να ασκήσουν νόμιμα το επάγγελμά τους.
Η παραπάνω διαδικασία , που δεν ισχύει για κανέναν άλλο επαγγελματικό κλάδο, ολοκληρώνεται με βάση τις διατάξεις του Νόμου , στις 3 Μαρτίου 2015.
Κ. Υπουργέ,
Επειδή λόγω της οικονομικής κατάστασης ένας σημαντικός αριθμός επαγγελματιών αδυνατεί να ανταποκριθεί έγκαιρα στις ασφαλιστικές και φορολογικές  του υποχρεώσεις.
Επειδή γι αυτό το λόγο κινδυνεύουν  με αποκλεισμό και ανεργία χιλιάδες πωλητές σ΄ολη τη Χώρα.
Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:
1. Είναι στις προθέσεις σας να παρατείνετε τον χρόνο ανανέωσης  των αδειών των επαγγελματιών  Λαϊκών Αγορών;
2. Είναι στις προθέσεις σας   να τροποποιήσετε την  διάταξη του νόμου 4264/2014 που αφορά την ανανέωση των αδειών των πωλητών Λαϊκών Αγορών;
3.  Είναι στις προθέσεις σας να επιστρέψετε τις άδειες που αφαιρέθηκαν λόγω αδυναμίας εξασφάλισης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.