Σελίδες

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ με το ΔΗΜΟ ΛΑΓΚΑΔΑ για το ΧΥΤΑ ΜΑΥΡΟΡΑΧΗΣ !!! ΑΜΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ !!!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συζητήθηκε σήμερα το βράδυ σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα της απαράδεκτης λειτουργίας του ΧΥΤΑ Μαυροράχης και των τεράστιων προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την παράνομη υποδοχή και απόθεση απορριμμάτων στην Κυψέλη 3.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενημερώθηκε από την νέα διοίκηση του Δήμου Λαγκαδά για την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε κατά της διοίκησης του ΦΟΔΣΑ και τις υπόλοιπες νομικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Μετά την τοποθέτηση των εκπροσώπων των παρατάξεων, παρενέβησαν στην συζήτηση οι εκπρόσωποι του περιβαλλοντικού συλλόγου Ασσήρου “Φίλοι της Γης” και του “Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ευρύτερης Περιοχής Λαγκαδά”, οι οποίοι και κατέθεσαν καίριες θέσεις και προτάσεις.

Μετά από πρόταση του Δημάρχου κ. Καραγιάννη αποφασίστηκαν τα ακόλουθα :
1)     Προειδοποιητικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Μαυροράχης από την Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου.
2)     Νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα του ΧΥΤΑ στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, όπου θα προσκληθούν όλοι οι βουλευτές της Β´ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες και υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς και η διοίκηση του ΦΟΔΣΑ.
3)     Η ανάθεση από τον Δήμο σε ειδικό επιστήμονα της σύνταξης τεχνικής έκθεσης για την κατάσταση της Κυψέλης 3, όπως έχει διαμορφωθεί από την ανεξέλεγκτη ρίψη απορριμμάτων και τα σοβαρά κατασκευαστικά προβλήματα που παρουσίασε, σύμφωνα με την δημοσιευθείσα καταγγελία της εργολάβου εταιρείας.
4)     Η άμεση ολοκλήρωση και τεκμηρίωση του αναγκαίου φακέλου για την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων από τον νομικό σύμβουλο του Δήμου.
5)     Η υποβολή αιτήματος προς τον αρμόδιο Υπουργό για άμεση συνάντηση μαζί του, όπου θα εκτεθούν όλες οι παράμετροι του προβλήματος και θα ζητηθεί η παρέμβαση της Πολιτείας για την προστασία του Περιβάλλοντος και της Δημόσιας Υγείας.
6)     Η δημοσιοποίηση του θέματος με κάθε μέσο, προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη συμμετοχή των συνδημοτών μας στις προγραμματισμένες  κινητοποιήσεις.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.