Σελίδες

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Κατερίνα Μάρκου Δελτίο τύπου : Αναδιανομή της φτώχειας έκαναν και οι προηγούμενοι



Επειδή βλέπω ότι εσκεμμένα παρερμηνεύονται τα λόγια μου και απομονώνονται προτάσεις από την ομιλία μου στις προγραμματικές δηλώσεις, επεξηγώ:
Είπα ότι καταρχάς δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς με το να δοθεί δωρεάν ρεύμα στους αναξιοπαθούντες αλλά κάποτε σε αυτή τη χώρα πρέπει να καταλάβουν και οι κυβερνήσεις μας ότι πρέπει να αναπτυχθεί η παραγωγή και μέσα από αυτή την ανάπτυξη πρέπει να ασκήσουμε κοινωνική πολιτική.
Είπα ότι σε διαφορετική περίπτωση θα βρούμε το πρόβλημα ξανά μπροστά μας. Εάν δεν βρουν δουλειά τα νοικοκυριά που δυσκολεύονται να πληρώσουν το ρεύμα δεν θα λυθεί το πρόβλημα.
Αντί η κυβέρνηση να μας πει το πως θα φτιαχτούν νέες δουλειές, πώς σκέφτεται να ενισχύσει την ανάπτυξη, πώς σχεδιάζει την παραγωγική ανασυγκρότηση, υπόσχεται αναδιανομή με δανεικά που μπορεί να φέρει τους μη έχοντες αύριο σε πολύ χειρότερη κατάσταση.
Το Ποτάμι έχει προτείνει σειρά μέτρων ενίσχυσης της κοινωνικής προστασίας (π.χ. επιμήκυνση του επιδόματος ανεργίας, πανελλαδική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος κ.α.). Άλλωστε, επιμένουμε στη μεταρρύθμιση του Δημοσίου γιατί η αναποτελεσματικότητά του πλήττει το κοινωνικό κράτος και εμποδίζει την πολιτεία να στηρίξει, όσους πραγματικά το χρειάζονται.

Αναδιανομή της φτώχειας με άλλες λέξεις έκαναν δυστυχώς και οι προηγούμενοι. Δεν έχουμε μάθει τίποτα από την οικονομική καταστροφή που βιώνουμε; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.