Σελίδες

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

ΦΩΤΟ&VIDEO: Έληξε η διαμαρτυρία στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης μετά την παρέμβαση Εισαγγελέα

ΦΩΤΟ&VIDEO: Έληξε η διαμαρτυρία στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης μετά την παρέμβαση Εισαγγελέα
Μικρή ένταση προκλήθηκε λίγη ώρα νωρίτερα στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης, όπου οι κάτοικοι του Λαγκαδά είχαν αποφασίσει να προχωρήσουν σε διήμερο συμβολικό αποκλεισμό.

Οι αντιδρώντες εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους, μετά και τη δήλωση του αναδόχου του έργου ότι η λειτουργία των δύο νέων κυψελών, θα αποτελούσε περιβαλλοντικό έγκλημα. Εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας υποστηρίζει ότι η ακατάλληλη μελέτη έχει ως αποτέλεσμα να μολύνεται ο υδροφόρος ορίζοντας με τοξικές ουσίες και βαρέα μέταλλα, όμως την ίδια στιγμή, η διοίκηση του ΦοΔΣΑ επικαλείται την τρίμηνη άδεια λειτουργίας που δόθηκε από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας.

Εκεί βρέθηκε και ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ, Μιχάλης Γεράνης, αιτούμενος παρέμβαση εισαγγελέα, ο οποίος και βρέθηκε στο σημείο, για παρακώλυση συγκοινωνιών. Με την απειλή του αυτοφώρου ο αποκλεισμός σταμάτησε, ενώ όπως δήλωσε ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης υπάρχει διάθεση επίλυσης του ζητήματος, την οποία και εξέφρασε στην επικοινωνία που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιάννη Τσιρώνη.
Εν συνεχεία, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου στις 13:00 μ.μ., όπου μέσω Skype θα συμμετέχει και ο κ. Τσιρώνης.

www.thestival.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.