Σελίδες

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο η πρόταση του Δήμου Λαγκαδά για την απόκτηση του διατηρητέου κτιρίου "Αλευρόμυλος Γεωργιάδη"


Εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου Λαγκαδά στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου για την απόκτηση του διατηρητέου κτιρίου «Αλευρόμυλος Γεωργιάδη».

Ο Δήμος Λαγκαδά αξιοποιώντας το πρόγραμμα χρηματοδότησης, κατάφερε να καταθέσει στον ταχύτερο δυνατό χρόνο πλήρη φάκελο για την απόκτηση του διατηρητέου κτιρίου, που αποτελεί ένα σημαντικό σημείο αναφοράς για την πόλη του Λαγκαδά και πλέον έχει χαρακτηριστεί ως μουσειακός χώρος.

Με την υπ΄αριθ. 3655/17.9.2015 Απόφαση του Πράσινου Ταμείου, ο Δήμος Λαγκαδά ορίζεται δικαιούχος στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Συνεχιζόμενο προς χρηματοδότηση Πρόγραμμα για την Απόκτηση και Διαμόρφωση Ελευθέρων Κοινόχρηστων Χώρων και Διατηρητέων Κτιρίων στις πόλεις 2014 – Α.Π.4», με εγκεκριμένο ποσό χρηματοδότησης 256.822€. για το έργο «Απόκτηση του διατηρητέου κτιρίου “Αλευρόμυλος Κληρονόμων Γεωργιάδη”».

Ήδη το προηγούμενο διάστημα συνεργεία του Δήμου μας  προχώρησαν στην αναμόρφωση του εξωτερικού χώρου του κτιρίου με τον καθαρισμό χόρτων, το βάψιμο της περίφραξης και την απομάκρυνση μπαζών και απορριμμάτων που είχαν με τα χρόνια συσσωρευτεί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η άρτια τεκμηριωμένη πρόταση του Δήμου Λαγκαδά ήταν από τις ελάχιστες σε όλη την χώρα, που κατάφεραν να προκριθούν και να αξιολογηθούν θετικά από το Πράσινο Ταμείο.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Λαγκαδά: “Δουλέψαμε γρήγορα και συστηματικά και καταθέσαμε τεκμηριωμένο και πλήρη φάκελο. Η πρότασή μας προκρίθηκε και αξιολογήθηκε θετικά ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλα διατηρητέα κτίρια από όλη την Ελλάδα.
Η έγκριση της υποψηφιότητας δικαιώνει την προσπάθεια μας. Σε καιρούς που όλα σχεδόν τα ευρωπαϊκά και εθνικά κονδύλια είναι παγωμένα, ο Δήμος μας μέσα σε λίγους μήνες κατάφερε να εντάξει τρία έργα σε ευρωπαϊκά προγράμματα, συνολικού προϋπολογισμού 1.100.000€.

Επόμενος στόχος μας είναι, παράλληλα με την τυπική ολοκλήρωση της διαδικασίας αγοράς του Μύλου, να προχωρήσει και η προετοιμασία των μελετών και του νέου ολοκληρωμένου φακέλου για την αναπαλαίωση του κτιρίου και την ένταξή του σε νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου, που αναμένεται να  προκηρυχθεί το προσεχές διάστημα”. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.