Σελίδες

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

ΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ ΔΙΟΡΙΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ...




Δίδουν διορία πέντε ημερών, προκειμένου να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και φορολογικό και να ξεκινήσει διάλογο από μηδενική βάση, δίνουν οι αγρότες στην κυβέρνηση, όπως αποφασίστηκε στη χθεσινοβραδινή συνέλευση του μπλόκου των Τεμπών. 

Μέχρι στιγμής, με αυτή την απόφαση φέρονται να συντάσσονται τα μπλόκα των Μαλγάρων, στα πράσινα φανάρια και του κόμβου αεροδρομίου.

Συγκεκριμένα ζητάνε:

Για το ασφαλιστικό

Να παραμείνει ανεξάρτητος ο ΟΓΑ, να γίνει εξυγίανσή του, αλλά και να απαλλαγεί από ξένες προς αυτόν υποχρεώσεις. Επίσης, ζητούν ασφαλισμένοι ασφαλισμένοι να είναι μόνο αγρότες και συνταξιούχοι αγρότες και να μην γίνει καμία αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Για το φορολογικό

Να παραμείνει ο συντελεστής φορολόγησης κάτω από το 13% και χωρίς προκαταβολή, να διατηρηθεί το ατομικό αφορολόγητο εισόδημα στις 12.000 ευρώ και να μείνουν αφορολόγητες όλες οι αγροτικές επιδοτήσεις και αποζημιώσεις, όπως η βασική ενίσχυση, η συνδεδεμένη ενίσχυση, τα σχέδια βελτίωσης και οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ.

Για το κόστος παραγωγής

Μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια στο 6%, όπως ισχύει σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, δραστική μείωση του κόστους αγροτικού ρεύματος και ρύθμιση των συνολικών οφειλών των αγροτών προς τη ΔΕΗ.

Αποκλεισμοί δρομων 

Τα Μάλγαρα θα κλείσουν 12:00 με 20:00. Το Δερβένι καθολικός αποκλεισμός 12:00 με 14:00 και από τις 14:00 μέχρι τις 18:00 θα είναι ανοιχτή μία λωρίδα κυκλοφορία και οι παράδρομοι. 

Η Ε.Ο Θεσσαλονίκης- Μουδανιών στο κόμβο της Θέρμης θα κλείσει 16:00 με 18:00 με ανοιχτή όμως μία λωρίδα ανά κατεύθυνση. 

Στα Πράσινα Φανάρια ο αποκλεισμός θα είναι από τις 19:00 μέχρι τις 21:00. 

Στον κόμβο του αεροδρομίου τουλάχιστον μέχρι τις 16:00 δεν θα γίνει αποκλεισμός. 

Κλειστή παραμένει η Εγνατία οδός σε Κερδύλλια και Χρυσούπολη. Στα Κερδύλλια 16:00 με 21:00 θα είναι κλειστοί και οι παράδρομοι. 

Κλειστός ο κόμβος Νισελίου επ αόριστον στο ρεύμα προς Βέροια.

Κλειστό επ αόριστον το τελωνείο των Κήπων κ του Προμαχώνα για τα φορτηγά. Ανοιχτά τα τελωνεία της Νίκης και της Κρυσταλλοπηγής.

Στις 10:00 οι αγρότες από το μπλόκο της Χαλκηδόνας αναχωρούν με μηχανήματα μαζί με το μπλόκο Γιαννιτσών προς το τελωνείο Ευζώνων για συμπαράσταση.


www.protakousto.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.