Σελίδες

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΖΑΓΚΛΙΒΕΡΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ



Σύσκεψη με τον Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας - Θράκης Ευστράτιο Πλωμαρίτη για τα ζητήματα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Ζαγκλιβερίου, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην αίθουσα του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στο Ζαγκλιβέρι.
Η συνάντηση προγραμματίστηκε από τη Συντονιστική Επιτροπή και τον Δήμο Λαγκαδά σε συνέχεια της διαμαρτυρίας που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στα γραφεία 4ης ΥΠΕ με την συμμετοχή εκατοντάδων κατοίκων των Δ.Ε. Καλινδοίων και Κορώνειας, εργαζομένων του Κέντρου Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων του και εκπροσώπων του Δήμου Λαγκαδά.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τέθηκαν εκ νέου από το συντονιστικό κατοίκων και εργαζομένων στον κ. Πλωμαρίτη, τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας που σχετίζονται με την συρρίκνωση των υπηρεσιών του.
Ο Διοικητής δεσμεύτηκε για την επίλυση των θεμάτων προτεραιότητας και την επαναξιολόγηση της κατάστασης εντός δύο μηνών.
Ο Δήμαρχος Λαγκαδά κάνοντας μια γενική αναφορά στα θέματα που αφορούν στις Δημοτικές Ενότητες Καλινδοίων και Κορώνειας, τόνισε την ανάγκη διατήρησης των αποκεντρωμένων δομών υγείας και των υπηρεσιών εξυπηρέτησης των Δημοτών στον Δήμο μας. “Επί των ημερών μας κανένα Κέντρο Υγείας δεν καταργήθηκε, ενώ δώσαμε μάχη για τη διατήρηση του Αστυνομικού Τμήματος Καλινδοίων. Παράλληλα με συντονισμένες προσπάθειες πετύχαμε την επανένταξη του έργου αποχετευτικού δικτύου Ζαγκλιβερίου, ενώ επίσης δρομολογείται η ίδρυση νέας γραμμής συγκοινωνιακής σύνδεσης Ζαγκλιβερίου - Λαγκαδά. Τέλος, με την έγκαιρη κατάθεση ενστάσεων από πλευράς Δήμου Λαγκαδά σε συνεργασία με τον Πρόεδρο και το Τοπικό Συμβούλιο Λαγκαδικίων, καταφέραμε την διατήρηση του Κτηνιατρικού Κέντρου Λαγκαδικίων”.
Επίσης ο κ. Καραγιάννης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έθεσε δύο επιπλέον αιτήματα στον κ. Πλωμαρίτη. Τον προγραμματισμό συνάντησης με τον Υπουργό Υγείας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του την ερχόμενη Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τη δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Υγείας Ζαγκλιβερίου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκατοντάδες συνδημότες και συνδημότισσες από τις Δημοτικές Ενότητες Καλινδοίων και Κορώνειας, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, μαθητές, ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ζαγκλιβερίου κ. Σαμαράς και όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Καλινδοίων και Κορώνειας Γιώργος Κεμαλμάς, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δημοτικής Ενότητας Κορώνειας κ. Τζανής, ο Πρόεδρος της ΥΚΠΑΑΠ κ. Αιβαζίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Επικεφαλής Παράταξης Φίλιππος Γεωργουδάκης και οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων Ζαγκλιβερίου Αναστάσιος Οικονόμου, Αδάμ Αθανάσιος Σκαρλάτος, Νέων Καλινδοίων Γιάννης Αποστολίδης, Γερακαρούς Πρόδρομος Ροντίρης, Βασιλουδίου Παναγιώτης Αδελφόπουλος και Αγίου Βασιλείου Αθανάσιος Χατζηχρήστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.