Σελίδες

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Αναγκαία η διατήρηση όλων των Αστυνομικών Τμημάτων του Δήμου Λαγκαδά



Με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με τίτλο «Αναδιάταξη - αναδιοργάνωση, σύσταση και λειτουργία περιφερειακών Υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας και άλλες διατάξεις» προβλέπεται η κατάργηση ή συγχώνευση του 40% περίπου των Αστυνομικών Τμημάτων, Τμημάτων Ασφαλείας και Τμημάτων Τροχαίας σε όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο σχεδιασμό για το Νομό Θεσσαλονίκης προβλέπεται η λειτουργία ενός Αστυνομικού Τμήματος και ενός Τμήματος Ασφαλείας σε κάθε καλλικρατικό Δήμο.

Όσον αφορά στον Δήμο Λαγκαδά και παρόλο που στην αρχική φάση του σχεδιασμού αναδιοργάνωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών προβλεπόταν και η κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Σοχού, στο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος τελικά διατηρείται με τη μορφή του Αστυνομικού Σταθμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί σειρά επαφών της Διοίκησης του Δήμου Λαγκαδά, συνεχής αλληλογραφία και συναντήσεις με τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τη διατήρηση των Αστυνομικών Τμημάτων Ασσήρου και Σοχού.

Από τα δύο παραπάνω τεκμηριωμένα αιτήματα του Δήμου μας το αρμόδιο  υπουργείο έκανε δεκτό μόνο αυτό για τη διατήρηση της υπηρεσίας στο Σοχό, η οποία θα παραμείνει με τη μορφή του Αστυνομικού Σταθμού.

Ωστόσο ο Δήμος Λαγκαδά εμμένει στη θέση του για την αναγκαιότητα διατήρησης και του Αστυνομικού Τμήματος Ασσήρου και του Αστυνομικού Τμήματος Σοχού με τη σημερινή του μορφή, σε έναν Δήμο με ιδιαίτερα πληθυσμιακά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά όπως είναι ο Δήμος Λαγκαδά και κυρίως σήμερα με τη λειτουργία των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων στα Λαγκαδίκια, στο πρώην εργοστάσιο SINATEX μεταξύ Καβαλαρίου και Αγίου Βασιλείου, στο πρώην εργοστάσιο ALEXIL στο Δερβένι και στο Βαγιοχώρι.


Πάγια θέση επίσης που θα συνεχίσει να προτάσσει και να διεκδικεί ο Δήμος μας, είναι η άμεση ενίσχυση των 4 υφιστάμενων Αστυνομικών Τμημάτων (Λαγκαδά, Ασσήρου, Καλινδοίων και Σοχού) με προσωπικό και οχήματα αλλά και η ενίσχυση της αστυνόμευσης με περιπολίες σε 24ωρη βάση και επιτήρηση των Ομάδων ΔΙΑΣ στην περιοχή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.