Σελίδες

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΕ ΛΑΓΚΑΔΙΚΙΑ - ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΚΑΙ ΔΕΡΒΕΝΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ


Τα πρώτα παιδιά για τα οποία βρέθηκαν αίθουσες αρχίζουν το σχολείο στις 3 Οκτωβρίου - Όταν εμβολιαστούν και τα παιδιά των άλλων δομών, θα ενταχθούν
Περίπου 2.000 προσφυγόπουλα από τα κέντρα φιλοξενίας του Δερβενίου και των Λαγκαδικίων θα είναι από τα πρώτα που μπαίνουν στη ενταξιακή διαδικασία, με την παροχή εκπαίδευσης σε σχολεία της Θεσσαλονίκης. Τα παιδιά αυτά θα αρχίσουν το σχολείο από τις 3 Οκτωβρίου και σταδιακά θα ακολουθήσουν τα προσφυγόπουλα από τα υπόλοιπα κέντρα.

Πώς έγινε η επιλογή των παιδιών που θα αρχίσουν το σχολείο άμεσα; Σύμφωνα με τους αρμόδιους, τα παιδιά σε αυτά τα δυο κέντρα φιλοξενίας (όπως και σε άλλα τρία στην υπόλοιπη χώρα) έχουν εμβολιαστεί, κάτι που δεν έχει γίνει για το σύνολο των παιδιών στα υπόλοιπα κέντρα...

Όποτε ολοκληρώνονται οι εμβολιασμοί, θα αρχίζουν το σχολείο και τα παιδιά των άλλων δομών σταδιακά.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πως η διαδικασία αυτή είναι πιλοτική και για το μάθημα των προσφυγόπουλων των δυο κέντρων θα χρησιμοποιηθούν σε πρώτη φάση αίθουσες σε σχολεία των Λαγκαδικίων και του Αγίου Βασιλείου, ενώ ερευνάται η δυνατότητα χρησιμοποίησης αιθουσών και σε άλλες περιοχές.

Το υπουργείο σχεδίασε τη λειτουργία παραρτημάτων νηπιαγωγείων στα σχολεία και τη δημιουργία νέων νηπιαγωγείων εντός των δομών φιλοξενίας των προσφύγων για να εξυπηρετηθούν τα παιδιά ηλικίας έως πέντε ετών. Για τα παιδιά δημοτικού και γυμνασίου θα λειτουργήσουν ειδικές τάξεις υποδοχής τις απογευματινές ώρες από τις 2 μετά το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα σε κοντινά σχολεία στα κέντρα φιλοξενίας.

Στόχος είναι οι τάξεις να έχουν δυναμικότητα 20 παιδιών, κάτι πάντως που απαιτεί πολύ μεγάλο αριθμό τάξεων σε όλη τη Θεσσαλονίκη.


Ενδεικτικά, στο Ωραιόκαστρο υπάρχουν σήμερα 400 παιδιά που πρέπει να πάνε στο σχολείο, στα κέντραΛαγκαδικίων και Δερβενίου περίπου 1.000, ενώ στα τέσσερα κέντρα φιλοξενίας του δήμου Δέλτα ζουν σήμερα περίπου 2.500 παιδιά και στη Θέρμη περίπου 700.

www.voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.