Σελίδες

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Σπίρτζης:'Συγνώμη για όσα θα ακολουθήσουν'




Σκληρό μπρα ντε φερ μεταξύ του ΟΑΣΘ και του υπουργού Μεταφορών και ενώ η Θεσσαλονίκη είναι για έβδομη ημέρα χωρίς αστική συγκοινωνία.

"Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να κάνουμε πίσω στους εκβιασμούς του ΟΑΣΘ. Ζητώ συγνώμη από τους Θεσσαλονικείς για ό,τι θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα" 
, δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών μιλωντας στην ΕΡΤ3.

"Δεν μπορεί από το 2009 μέχρι σήμερα ο ΟΑΣΘ να έχει πάρει 1 δις και να μην πληρώνει δεδουλευμένα δύο μηνών. Εγώ αυτό που έκανα για να διευκολύνω και για να μην δημιουργείται αυτή η αναστάτωση ήταν η πρόταση που έκανα και γνωρίζετε πάρα πολύ καλά. Την αρνήθηκε ο ΟΑΣΘ. Επανήλθα πριν από δύο μέρες και τους έδωσαν δύο άλλες διακριτές λύσεις προκειμένου να κατατεθούν τα δεδουλευμένα. Ο πρόεδρος των εργαζόμενων ξέρει πολύ καλά δύο πράγματα που του τα έχουν εξηγήσει και νομικοί στη συνάντηση που έγινε προχθές. Ότι δηλαδή είναι παράνομο να μπει ποσό προκαταβολικά για το ελληνικό δημόσιο χωρίς εγγυήσεις», είπε.

Στο άμεσο μέλλον θα ανακοινωθεί η πολιτική απόφαση της κυβέρνησης για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης που, όπως είπε, «δεν θα έχει καμία σχέση με τη σύμβαση του 1957 για τον ΟΑΣΘ».

Νέος γύρος επεισοδίων στο σίριαλ.

Εκ νέου συνεδριάσεις σήμερα τόσο του συνδικάτου των εργαζομένων όσο και της διοίκησης του οργανισμού.

Απορρίπτουν τις νέες προτάσεις του υπουργού για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Για να βάλει τα λεφτά το Υπουργείο ζητάει τις καταστάσεις μισθοδοσίας ή ισόποση εγγυητική επιστολή.

Τις καταστάσεις μισθοδοσίας τις έχει το υπουργείο. Η επίσχεση θα συνεχιστεί έως ότου πληρωθούμε είπε στο ΡΘ ο πρ. των εργαζομένων Δ. Τσερμενίδης.

Ακούστε τις δηλώσεις του στο ΡΘ:

Οι προτάσεις του υπουργού 

1)Για την μισθοδοσία του Ιουλίου απαιτούνται 2,8 εκ. ευρώ. Ο υπουργός δίνει άμεσα τα 2 εκ., αλλά για να στείλει τα υπόλοιπα 800.000 ευρώ ζητά πρώτα τις αναλυτικές καταστάσεις μισθοδοσίας.
2) Για την μισθοδοσία του Ιουλίου και του Αυγούστου απαιτούνται 6,3 εκ. ευρώ. Ο υπουργός για να τα δώσει ζητά ισόποση εγγυητική επιστολή.
«Αν είχα τα λεφτά για να πάρω εγγυητική επιστολή δεν θα πλήρωνα τους εργαζόμενους?», διερωτήθηκε μιλώντας στο ΡΘ ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρ. Στεφανίδης.
Σε εξέλιξη αυτήν την ώρα οι συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΣΘ αλλά και του συνδικάτου των εργαζομένων.

Σπίρτζης: Δεν πρόκειται να συνεχιστεί η κατασπατάληση 

"Είναι η δεύτερη προσπάθεια που κάνουμε, με συγκεκριμένες προτάσεις, προς τη διοίκηση του ΟΑΣΘ για εξεύρεση λύσης όσον αφορά την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζομένους. Έχουμε ξεκαθαρίσει αρκετές φορές μέχρι σήμερα, ότι είμαστε στην πλευρά των εργαζομένων. Ωστόσο οφείλω να επισημάνω για μία φορά ακόμη, προς όλα τα ευήκοα ώτα, ότι δεν πρόκειται να συνεχιστεί η κατασπατάληση των χρημάτων του ελληνικού λαού, με πρόσθετες διεκδικήσεις, και με τις γνωστές διαιτησίες που πάντα δικαίωναν τον ΟΑΣΘ, χωρίς ελέγχους και παρέχοντας μη ποιοτικό και πανάκριβο μεταφορικό έργο στους πολίτες της Θεσσαλονίκης. Και βεβαίως με ψέμματα, καθώς το Υπουργείο δεν χρωστά ούτε ένα ευρώ από την ως σήμερα ισχύουσα οικονομική συμφωνία. Προς το παρόν όμως, αναμένουμε την απάντηση της διοίκησης, η οποία, ελπίζω να είναι προς όφελος των εργαζομένων.

Ελπίζω, τέλος, ο Πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, να πει κάποτε την αλήθεια. Γνωρίζει, ότι οι προκαταβολές στον ΟΑΣΘ σε μη εκτελεσμένο έργο δεν είναι νόμιμες, ούτε προβλέπονται από τη σύμβαση. Γνωρίζει επίσης, ότι η κάθε καταβολή στον ΟΑΣΘ, αυτόματα σημαίνει την παρακράτηση μεγάλου μέρους για άλλες δαπάνες της διοίκησης του ΟΑΣΘ και όχι για τα δεδουλευμένα των εργαζομένων. Εύχομαι οι όποιες προτάσεις του και η τακτική του να σταματήσει να είναι η προκαταβολή των δημόσιων καταβολών όχι μόνο για τους εργαζόμενους, αλλά και για τις υποχρεώσεις των μετόχων του ΟΑΣΘ", καταλήγει στην επιστολή ο υπουργός.

www.rthess.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.