Σελίδες

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Ένας αιώνας λειτουργίας του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Ζαγκλιβερίου





Τον έναν αιώνα λειτουργίας και μαρτυρίας του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου (1910 - 2010) γιόρτασε σήμερα το πρωί η Δημοτική Κοινότητα Ζαγκλιβερίου.

Το πρωί της Κυριακής στον ομώνυμο ναό, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεοκλήτου.

Με το πέρας της λειτουργίας, ο Δήμαρχος Λαγκαδά απένειμε τιμητική πλακέτα στον Αιδεσιμολογιώτατο πατέρα Παναγιώτη Κορκόντζιλα, ο οποίος τιμήθηκε και από τον Μητροπολίτη Ιερισσού για τα 50 χρόνια ιερατικής διακονίας του και την πολυεπίπεδη προσφορά του στο Ζαγκλιβέρι.

Ο κ. Καραγιάννης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο κοινωνικό και πνευματικό έργο του πατρός Κορκόντζιλα.  “Σήμερα τιμούμε τον ιερέα, το δάσκαλο, τον άνθρωπο που με το πολυετές πνευματικό και κοινωνικό του έργο απέδειξε τη αγάπη του για το Ζαγκλιβέρι και τους ανθρώπους του.

Πενήντα χρόνια διακονίας στο Ζαγκλιβέρι, είκοσι επτά εκ των οποίων και καθηγητής θεολογίας στο Γυμνάσιο. Συνέδραμε στην ανακαίνιση του ιερού ναού και του πνευματικού του κέντρου, αλλά και στην εκπαίδευση και πνευματική καθοδήγηση των μαθητών μας.

Ο ίδιος προβάλλει ιδιαίτερα το Ζαγκλιβέρι και μας μιλά για τη σημαντική ιστορία του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου μέσα από το βιβλίο του. Πέραν όμως από αυτό, έχουν μιλήσει οι πράξεις του, το πολυετές ιερατικό και κοινωνικό έργο που προσέφερε στον τόπο μας, οι άνθρωποι που το έζησαν και είναι σήμερα εδώ για να τον τιμήσουν.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.