Σελίδες

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

ΕΝΕΡΓΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ : ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΠΕΡΑΣΕ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ στο ΔΗΜΟ ΛΑΓΚΑΔΑ


Δελτίο Τύπου του Ενεργού Δημότη 
Ενώ οι μισθοί και οι συντάξεις των πολιτών μειώνονται, η  διοίκηση  Καραγιάννη επέλεξε  να τιμωρήσει ακόμη περισσότερο τους πολίτες του Δήμου  Λαγκαδά αυξάνοντας τα δημοτικά τέλη κατά 33% περίπου. Η αύξηση αυτή είναι άδικη, όταν διοικείς πρέπει να προϋπολογίζεις σωστά και να προβλέπεις. Έτσι λοιπόν η Διοίκηση Καραγιάννη, σύσσωμη ως δημοτική ομάδα, παρά τις δικές μας ενστάσεις,  αλλά και της υπόλοιπης αντιπολίτευσης, που καταψήφισε την απόφαση, προχώρησε στην αύξηση των δημοτικών τελών.
Αντί να περιορίσει τις απευθείας αναθέσεις και να εξοικονομήσει χρήματα, η διοίκηση Καραγιάννη μέχρι τώρα έχει κάνει περισσότερες απευθείας αναθέσεις ακόμη και από την προηγούμενη διοίκηση Αναστασιάδη. Να  υπολογίσουμε  βέβαια και τα χρήματα που εισπράττει ο Δήμος Λαγκαδά από τον ΧΥTA, που ενώ αυτά τα χρήματα έπρεπε να διατεθούν για αντισταθμιστικά περιβαλλοντικά έργα αυτά διατίθενται για την μισθοδοσία μισθών έκτακτων υπαλλήλων δίμηνης διάρκειας, που προσλαμβάνονται χωρίς κριτήρια (το κριτήριο είναι μάλλον το τι  ψήφισε). Χωρίς τα χρήματα από τον ΧΥTA  άραγε πόση θα ήταν η αύξηση στα Δημοτικά τέλη;;
Μας ρωτάνε στο Δημοτικό συμβούλιο «τι προτείνετε;» ή «εσείς τι θα κάνατε;;» Δε θα κάναμε σίγουρα αυτά που κάνουν. Ας αφήσουν  τα ρητορικά ερωτήματα και να κοιτάξουν τα διοικήσουν το Δήμο χωρίς να επιβαρύνουν άλλο τους δημότες μας οι οποίοι μόνο μειώσεις τελών περιμένουν στην οικονομική κατάσταση που βρίσκονται. 
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ 
 ΟΙΚΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ
ΣΗΜΕΡΑ /m22017/ m2ΣΗΜΕΡΑ/m22017 /m2
ΛΑΓΚΑΔΑΣ1,421,692,122,48
ΣΟΧΟΣ1,101,651,752,05
ΑΣΣΗΡΟΣ1,001,521,752,05

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.