Σελίδες

Σάββατο 8 Απριλίου 2017

ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

 

Η πλατεία Αριστοτέλους είναι ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Θεσσαλονίκης, ιστορική πλατεία, με τη φήμη της να ξεπερνά τα όρια της Ελλάδας.

Χιλιάδες άνθρωποι τη διασχίζουν καθημερινά, ενώ αποτελεί σημείο κατατεθέν για ραντεβού, για πολιτιστικές εκδηλώσεις και αφετηρία για συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.
Η πλατεία, παρά το γεγονός ότι είναι το καμάρι της Θεσσαλονίκης, δυστυχώς δεν έχει την ανάλογη περιποίηση και συντήρηση, τουναντίον παρουσιάζει εικόνες παρακμής και εγκατάλειψης που κάθε άλλο παρά τιμούν την πόλη.

Βρωμιά και εγκατάλειψη
Σπασμένα μάρμαρα, ξεκολλημένες πλάκες πεζοδρομίου, μουτζουρωμένα με σπρέι παγκάκια, τοίχοι ιστορικών μνημείων, όπως τα τούρκικα λουτρά, και στύλοι φωτισμού, κολόνες με συνθήματα και σκισμένες αφίσες είναι μερικές μόνο από τις εικόνες ντροπής που αντικρίζουν καθημερινά εκατοντάδες Θεσσαλονικείς αλλά και επισκέπτες της πόλης.

Καφάο δεμένα με σύρματα
Σκουριασμένα καφάο είναι εκτεθειμένα ακόμη και σε μικρά παιδιά, καθώς αντί να είναι κλεισμένα με λουκέτα, είναι πρόχειρα δεμένα με καλώδια και σύρματα, ενώ παροχές ρεύματος είναι ακάλυπτες εγκυμονώντας κινδύνους ηλεκτροπληξίας.

Ανοιχτά φρεάτια, αφρόντιστα δέντρα και λουλούδια, πεταμένα σκουπίδια και αποτσίγαρα συνθέτουν την εικόνα διάλυσης της φημισμένης πλατείας.

Από το Άγαλμα του Βενιζέλου μέχρι τη λεωφόρο Νίκης ο χρόνος στην πλατεία φαίνεται να έχει σταματήσει, όπως άλλωστε και το ελβετικό ρολόι στο ύψος της Τσιμισκή, οι δείκτες του οποίου έχουν κολλήσει.

www.thessnews.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.