Σελίδες

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

ΣΟΪΜΠΛΕ: ΟΧΙ ΣΕ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ 2018


Δεν ετοιμάζονται μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών σε δήλωσή του στο Reuters, μετά το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Handelsblatt», σύμφωνα με το οποίο οι δανειστές ετοιμάζουν σχετικό πακέτο μέτρων, με την εξαγορά από τον ESM 13 δισ. ευρώ από δάνεια που οφείλει η Ελλάδα στο ΔΝΤ. «Δεν ετοιμάζεται καμία ελάφρυνση του χρέους» σημείωσε το γερμανικό υπουργείο, προσθέτοντας ότι η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που συμφώνησε η Ελλάδα θα βοηθήσει να διασφαλισθεί η βιωσιμότητα του χρέους.
«Αναφορικά με πιθανά μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, είχαμε μια ξεκάθαρη συμφωνία στο ανακοινωθέν του Eurogroup του Μαΐου 2016. Σύμφωνα με αυτή, μετά την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής θα υπάρξει μια αξιολόγηση αν είναι αναγκαία μέτρα για το χρέος. Αυτή εξακολουθεί να ισχύει» πρόσθεσε το υπουργείο.
Την ίδια ώρα, στη χθεσινή συνεδρίαση του Euro Working Group το μόνο που διαπιστώθηκε είναι ότι η επίτευξη της προκαταρκτικής συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές αποτελεί θετική εξέλιξη για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Σε ό,τι αφορά τα πλεονάσματα, η Γερμανία τηρεί σκληρή γραμμή, καθώς ζητά να παραμείνουν στο 3,5% για 10 χρόνια μετά το 2018. Η ελληνική πλευρά αντιπροτείνει τρία χρόνια. Μετά το χθεσινό έκτακτο Euro Working Group, η σκυτάλη περνά στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών του G7 στο Μπάρι της Ιταλίας στις 11-13 Μαΐου. Το θέμα του ελληνικού χρέους αναμένεται να συζητηθεί σε επίπεδο Washington Group, παρότι δεν θα μετέχει ο Ισπανός υπουργός.
www.dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.