Σελίδες

Σάββατο 20 Μαΐου 2017

ΑΡΧΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΞΕΚΙΝΑ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ




Στα εγκαίνια του πρώτου Σταθμού Συμπιεσμένου Φυσικού Αερίου (CNG) στην Ελλάδα στην ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου, παρευρέθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης.
 

Εκεί σε συνάντηση του με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο, τον Πρόεδρο της ΕΠΑ Βενέτη Μπούρα και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Λεωνίδα Μπακούρα, επιβεβαιώθηκε και επικαιροποιήθηκε το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην πόλη του Λαγκαδά. 
 

Οι επικεφαλής της ΕΠΑ επιβεβαίωσαν στον Δήμαρχο, ότι οι εργασίες κατασκευής του δικτύου θα ξεκινήσουν στις αρχές του καλοκαιριού. 
 

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Λαγκαδά πρόσφατα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προχώρησε στην χωροθέτηση του αποθηκευτικού χώρου για το φυσικό αέριο σε δημοτικό οικοπεδο δίπλα στο εργοτάξιο. 
 

Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες έρχεται προς ψήφιση στην Βουλή από το αρμόδιο Υπουργείο, η νομοθετική ρύθμιση για την ολοκλήρωση του απαιτούμενου θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των 12 νέων δικτύων συμπιεσμένου φυσικού αερίου με την μέθοδο CNG σε αντίστοιχες 12 ελληνικές πόλεις. Ως γνωστόν, η πόλη του Λαγκαδά θα είναι η πρώτη από τις 12 που θα αρχίσει η υλοποίηση της παροχής φυσικού αερίου με την παραπάνω μέθοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.