Σελίδες

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ Η ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΑΠΘ




471 φοιτητές, κυρίως της Πολυτεχνικής Σχολής όπου εστιάζεται το πρόβλημα επωνύμως απευθύνουν επιστολή- κραυγή στον κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής Κωνσταντίνο - Βασίλειο Κατσάμπαλο και στον πρύτανη του ΑΠΘ Περικλή Μήτκα. 

 

«Αρνούμαστε να προσερχόμαστε για μάθημα σε έναν χώρο όπου "ανθίζει" το εμπόριο ναρκωτικών γεμάτο χρησιμοποιημένες σύριγγες» αναφέρουν στην επιστολή τους. 

 

Οι φοιτητές περιγράφουν την καθημερινότητα που βιώνουν στο πανεπιστήμιο με κύρια χαρακτηριστικά τις κλοπές, τα ναρκωτικά, την πορνεία και την εν γένει παραβατικότητα.

 

«Από τα πιο απλά περιστατικά - όπως η διαρκής παρουσία μεγάλου αριθμού χρηστών ναρκωτικών σε χώρους του ιδρύματος π.χ. στο κυλικείο της σχολής - έως τα σοβαρά, δηλαδή την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στους χώρους του πανεπιστημίου και τα ακόμη κρισιμότερα όπως ο θάνατος ανθρώπων εντός του πανεπιστημίου, όλα δημιουργούν την αίσθηση μόνιμης ανασφάλειας και φόβου για το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας» αναφέρουν χαρακτηριστικά στην επιστολή που φέρνει στη δημοσιότητα η Καθημερινή.


«Αρνούμαστε να προσερχόμαστε για μάθημα σε έναν χώρο όπου "ανθίζει" το εμπόριο ναρκωτικών γεμάτο χρησιμοποιημένες σύριγγες» προσθέτουν.



www.rthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.