Σελίδες

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

"ΠΟΛΕΜΟΣ" ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ - ΕΥΑΘ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ





"Πόλεμος" Περιφέρειας και ΕΥΑΘ για την μονάδα επεξεργασίας βιομηχανικών αποβλήτων. Η μονάδα δεν έχει άδεια λειτουργίας εδώ και 10 χρόνια, με την ΕΥΑΘ να παραδέχεται στο Ράδιο Θεσσαλονίκη την επιβάρυνση όλα αυτά τα χρόνια που έχει υποστεί ο Θερμαϊκός. 

 

Σοκ…προκαλεί το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα, μετά την ολοκλήρωση των έργων για την βελτίωση λειτουργίας της συγκεκριμένης μονάδα, οι μετρήσεις δεν είναι ικανοποιητικές, όπως παραδέχθηκε μιλώντας στο ΡΘ ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας. 

Όπως είπε το Μάρτιο τα αποτελέσματα των μετρήσεων ήταν εκτός ορίων ενώ τον Ιούνιο έδειξαν ότι είναι σε σχετικά καλά όρια. «Δεν είναι αυτά που θέλουν οι ίδιοι οι κατασκευαστές» συμπλήρωσε. 

Σφραγίζει τη μονάδα η Περιφέρεια. Στη δικαιοσύνη κατά της απόφασης της Περιφέρειας προσέφυγε η ΕΥΑΘ. Σήμερα η εκδίκαση.

Την ίδια ώρα μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ των αρμόδιων φορέων. Η ΕΥΑΘ δεν παραλαμβάνει το έργο –ως διαχειριστής- και η Περιφέρεια έπειτα από πολλές παρατάσεις που έχει δώσει, αποφάσισε το σφράγισμα της μονάδας. 

Με την ολοκλήρωση της δοκιμαστικής λειτουργίας και την επίτευξη των ορίων θα παραληφθεί από την ΕΥΑΘ, δήλωσε στο ΡΘ η αντιπρόεδρος της ΕΥΑΘ Στυλιανή Βαλάνη. «Η Περιφέρεια ξέρει πολύ καλά ποια είναι τα στάδια και ξέρει πολύ καλά τι συνέβαινε τόσα χρόνια» ανέφερε υπογραμμίζοντας ότι η Περιφέρεια είναι αυτή που κλείνει η μονάδα, όχι η ΕΥΑΘ. 

«Αυτός που δεν φταίει, είναι αυτός που στο τέλος καλείται να κλείσει μία μονάδα που δεν λειτουργεί σωστά» απάντησε ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας. 

Να δοθεί προσωρινή άδεια λειτουργίας, για να ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία της μονάδας για να διαπιστωθεί αν λειτουργεί σωστά, ζήτησε η κ.Βαλάνη. 

Απαντώντας ο κ.Γιουτίκας τόνισε πως για να δοθεί προσωρινή άδεια λειτουργίας η ΕΥΑΘ θα πρέπει εγγράφως να καταθέσει τις επιφυλάξεις που έχει σχετικά με τη λειτουργία της μονάδας. «Αντ' αυτού η ΕΑΥΘ προσέφυγε στη δικαιοσύνη» ανέφερε και κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να μην παίζουν με αυτά τα πράγματα.



www.rthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.