Σελίδες

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

1000 νεκροί κάθε χρόνο σε τροχαία

Στην Κύμη Εύβοιας είχαν σκοτωθεί 4 νέοι άνθρωποι...



1000 συνάνθρωποι μας, το 70% αυτών μάλιστα είναι κάτω των 35 ετών, δήλωσε ο Γ. Φεστερίδης πρόεδρος της λέσχης αστυνομικών Θεσσαλονίκης, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη. 

Ο καθένας πρέπει να βάλει το λιθαράκι του, δηλαδή και εμείς οι απλοί πολίτες όταν βλέπουμε κάποια προβλήματα σε οδόστρωμα στη ρύθμιση φαναριών, διέλευση πεζών, να απευθυνόμαστε στις αρμόδιες αρχές, είτε είναι ο δήμος είτε είναι η περιφέρεια, επισήμανε. 

Μια πολύ σημαντική λύση θα ήταν να μπει το μάθημα της οδικής συμπεριφοράς στα σχολεία από νωρίς, από τις τάξεις των δημοτικών και στα γυμνάσια φυσικά και η αυστηροποίηση των ποινών για τους παραβάτες του Κ.Ο.Κ. 

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη, έδωσαν το παρών μαθητές από το 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου συμμαθητές των τεσσάρων παιδιών που έχασαν τη ζωή τους σε ένα τραγικό τροχαίο δυστύχημα στη Θεσσαλονίκη. 

Μίλησε και ο Δημήτρης Αντωνίου ο οποίος είναι ερευνητής τροχαίων ατυχημάτων και θύμα τροχαίου ατυχήματος και ο ίδιος, είναι σε αναπηρικό καροτσάκι, όπως μας είπε έχουμε πολλά θύματα από την (…) διάσχιση του δρόμου, αυτοί είναι οι πεζοί, αλλά και από την έλλειψη προσοχής του οδηγού κατά τη διάρκεια της οδήγησης ένας από αυτούς τους λόγους είναι και τα κινητά τηλέφωνα, που μας αποσπούν την προσοχή. 

Tα περισσότερα σοβαρά τροχαία σημειώνονται σε Εγνατία, Αγίου Δημητρίου, Κωνσταντίνου Καραμανλή, μετά τις 12 ώρα τα μεσάνυχτα και τα περισσότερα θύματα νέοι, κάτω των 30 ετών .

www.rthess.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.