Σελίδες

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Δήμος Λαγκαδά: Τροποποίηση του κανονισμού ΕΛΓΑ – Αποζημίωση των παραγωγών του Δήμου μας





Ευρεία σύσκεψη υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο και την Υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, με θέμα την αντιμετώπιση του υπερπληθυσμού των αγριόχοιρων που προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην λεκάνη των λιμνών Κορώνειας Βόλβης και σε κατοικημένες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας, δασικές υπηρεσίες, επιστημονικοί και περιβαλλοντικοί φορείς.

Ο Δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης έθεσε πρωτίστως την ανάγκη τροποποίησης του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να δοθούν άμεσα αποζημιώσεις στους παραγωγούς του Δήμου μας για τις καταστροφές που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες τους. 

Επιπλέον τόνισε ότι είναι απαραίτητη η υιοθέτηση σειράς μέτρων που θα στοχεύουν στη σταδιακή μείωση του πληθυσμού αγριόχοιρων στην περιοχή μας.

Πρόκειται για προτάσεις που ο Δήμος Λαγκαδά εγκαίρως είχε καταθέσει με επιστολή που απέστειλε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τον Σεπτέμβριο του 2016, αλλά και κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε πραγματοποιηθεί για το θέμα με υπηρεσιακούς παράγοντες και παραγωγούς του Δήμου μας στο Δημαρχείο Λαγκαδά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.