Σελίδες

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Συμφωνία για το αεροδρόμιο «Μακεδονία - Συζήτηση για τους αγρότες





Κοινή ήταν η άποψη Τσίπρα-Τζιτζικώστα να μην μπει το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης σε καθεστώς υπολειτουργίας λόγω των έργων που πρέπει να γίνουν στον βασικό διάδρομο προσαπογείωσης.
Αυτό όπως και άλλα ήταν τα θέματα που τέθηκαν στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του πρωθυπουργού και του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας στο ΥΜΑΘ

«Του ζήτησα στο θέμα του αεροδρομίου Μακεδονία να παρθούν γρήγορα οι αποφάσεις από το αρμόδιο υπουργείο και σε καμία περίπτωση να μην μειωθεί κατά 70% η δυνατότητα εξυπηρέτησης του αεροδρομίου και την χειμερινή περίοδο το «Μακεδονία» δέχεται έναν σημαντικό αριθμό επισκεπτών. Δεν μπορεί το αεροδρόμιο αυτό να λειτουργεί για 4-5 μήνες με το 30% της δυναμικότητας του», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας μιλώντας μετά το τέλος της συνάντησης στους δημοσιογράφους, τονίζοντας ότι με τον Αλέξη Τσίπρα βρίσκονται στην «ίδια γραμμή, το αεροδρόμιο δεν πρέπει να κλείσει, πρέπει να βρεθεί μια λύση ώστε να γίνουν οι εργασίες και το αεροδρόμιο να λειτουργεί ταυτόχρονα κανονικά, αλλιώς θα πρέπει ενδεχομένως οι εργασίες να γίνουν αργότερα». Ζήτησα από τον πρωθυπουργό να προχωρήσει στην κατεύθυνση ώστε να ενταχθούν και οι υπόλοιποι νέοι αγρότες στο πρόγραμμα των νέων αγροτών. Στην Κεντρική Μακεδονία έχουν ενταχθεί 2.000 νέοι αγρότες και του ζήτησα να ενταχθούν και 1.200 επιλαχόντες, υπενθυμίζοντας του ότι στη Κ. Μακεδονία παράγεται το 26% του ΑΕΠ του πρωτογενή τομέα».

«Συζητήσαμε επίσης και θέματα που έχουν να κάνουν με την Αμφίπολη, σήμερα το πρωί ολοκληρώθηκε μια σύσκεψη από την οποία προκύπτει ότι στα τέλη Οκτωβρίου το υπ. Πολιτισμού θα φέρει ένα νέο τεχνικό δελτίο άρτιο ολοκληρωμένο προκειμένου να ενταχθεί το έργο ύψους 1,5 εκ. ευρώ στο ΕΣΠΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα στην επόμενη του επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη να επισκεφθούν την Αμφίπολη, με τον πρωθυπουργό να απαντάει θετικά.

«Η κυβέρνηση κατεύθυνε 10 εκ. ευρώ για να ξεκινήσουν οι απαλλοτριώσεις. Ζήτησα από τον πρωθυπουργό να προσπαθήσουμε από κοινού ώστε να βρεθούν τα κονδύλια προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου του δρόμου Θεσσαλονίκης-Έδεσσας».

«Μέχρι στιγμής έχουμε ένα πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας» είπε ο Απόστολος Τζιτζικώστας όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αναφορικά με την σχέση κυβέρνησης-Περιφέρειας.

Μερικά ακόμα θέματα που συζήτησε ο Περιφερειάρχης με τον πρωθυπουργό, ήταν για τα περισσότερα χρήματα που χρειάζεται η Περιφέρεια για τα σχολεία, να γίνει ένας φορέας διαχείρισης για τον Θερμαϊκό και την δημιουργία ενός flat taxrate στη Θεσσαλονίκη, 10% δηλαδή για τις νεοφυείς επιχειρήσεις, με τον Αλέξη Τσίπρα να είναι θετικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.