Σελίδες

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

ΜΕ ΒΥΤΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΤΡΟΦΟΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΟ ΛΑΓΚΑΔΑ








Με βυτία το φυσικό αέριο στο Λαγκαδά – 
Πώς προχωρούν οι επεκτάσεις στη Θεσσαλονίκη .
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο προγραμματισμός επεκτάσεων της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης Θεσσαλίας σε περιοχές περιφερειακά του πολεοδομικού συγκροτήματος της πόλης με στόχο την έγκαιρη σύνδεση νέων καταναλωτών από το Πλαγιάρι μέχρι τα Κουφάλια και την Ν. Μεσήμβρια.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM», ο Διευθυντής Ανάπτυξης και Νέων Συνδέσεων ΕΔΑ ΘΕΣΣ (Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε.) Μιχάλης Στεργιόπουλος, έδωσε το χρονοδιάγραμμα των συνδέσεων το αμέσως επόμενο διάστημα αλλά και αναφέρθηκε στο 5ετές πρόγραμμα ανάπτυξης, το οποίο όπως τόνισε θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του νομού.
«Συνεχίζονται οι επεκτάσεις στις ορεινές περιοχές της Θεσσαλονίκης, όπως στον Χορτιάτη, στην Εξοχή, το Φίλυρο όπου έχουν ιδιαίτερα υψηλές ανάγκες θέρμανσης, και συνδέονται εντός του Νοεμβρίου» είπε ο κ. Στεργιόπουλος και συμπλήρωσε ότι προγραμματίζεται στο πρώτο 15ήμερο του Δεκεμβρίου η σύνδεση του Τριλόφου και του Πλαγιαρίου, ενώ στα τέλη Δεκεμβρίου στα Κουφάλια, τη Χαλάστρα και τη Ν. Μεσήμβρια. «Παράλληλα τον Δεκέμβριο θα αρχίσουν και οι εργασίες επέκτασης για τη Ν. Μηχανιώνα και την Επανομή και εκτιμάται ότι ως τον Απρίλιο θα έχουν ολοκληρωθεί», σημείωσε.
Ο Λαγκαδάς θα είναι ο πρώτος Δήμος, όπως και η περιοχή του Τυρνάβου, που θα τροφοδοτείται με συμπιεσμένο φυσικό αέριο. Η τροφοδοσία θα γίνεται με βυτία, όπως είπε ο Διευθυντής Ανάπτυξης και Νέων Συνδέσεων ΕΔΑ ΘΕΣΣ, μία εναλλακτική που δίνει τη δυνατότητα σε όλο το νομό και όλη την Ελλάδα να τροφοδοτείται με ανάλογο τρόπο.
«Στον Λαγκαδά οι εργασίες του δικτύου διανομής είναι σε εξέλιξη όπου εκτιμάται ότι έως το Δεκέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του δικτύου και θα έχει μπει και ο αποσυμπιεστής», ανέφερε και διευκρίνισε ότι η περιοχή είναι απομακρυσμένη και δεν είναι οικονομικά βιώσιμη η επέκταση του δικτύου. 
« Η μεταφορά με βυτία θα είναι πολύ πιο οικονομική και πρακτική. Σταδιακά, βέβαια και εφόσον αυξηθούν οι καταναλώσεις μπορεί να κατασκευαστεί και το δίκτυο διανομής», υπογράμμισε και επισήμανε ότι τη χρήση του συμπιεσμένου αερίου ακόμα και σε μεμονωμένους εμπορικούς καταναλωτές όπως βιομηχανίες ή ξενοδοχεία. «Για μεμονωμένους οικιακούς καταναλωτές εκτιμώ ότι δεν συμφέρει να βάλει στο εξοχικό του για παράδειγμα είναι δύσκολο» είπε χαρακτηριστικά.
Το πλάνο ανάπτυξης της Εταιρείας Διανομής για την επόμενη πενταετία προβλέπει επενδύσεις ύψους 97 εκατομμυρίων ευρώ. «Εκτιμάται ότι θα συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου, εξήντα μία χιλιάδες οικογένειες, θα καλύψει δηλαδή το μεγαλύτερο ποσοστό του νομού Θεσσαλονίκης».
Για το ενδεχόμενο ενός δύσκολου χειμώνα, τρέχει καμπάνια ενημέρωσης ώστε οι καταναλωτές αερίου να μεριμνήσουν για την σωστή συντήρηση ειδικά στις υδραυλικές εγκαταστάσεις όπου πέρσι δημιουργήθηκαν προβλήματα, τόνισε ο κ. Στεργιόπουλος. «Να απευθύνονται σε πιστοποιημένους εγκαταστάτες για να ελέγξουν τις μονώσεις των σωληνώσεων, τα ανοίγματα αερισμού,την καπνοδόχο για να μην έχουν πρόβλημα» σημείωσε.
Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, όπως επισήμανε ο Διευθυντής Ανάπτυξης και Νέων Συνδέσεων, εκτός από τις περιοχές όπου ήδη έχουν προβλεφθεί να συνδεθούν, λαμβάνει υπόψη τις αιτήσεις και σταδιακά θα καλύψει και αυτές τις νέες περιοχές ανάλογα με τη ζήτηση. Παραλλήλως συνεχίζονται οι επεκτάσεις σε μεμονωμένες περιοχές και οδούς που έχουν μείνει εκτός δικτύου μέχρι στιγμής, όπως κάποιες στον Εύοσμο και την Καλαμαριά .
dailythεss

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.