Σελίδες

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Εγκαταστάθηκε ο αποσυμπιεστής φυσικού αερίου στον Λαγκαδά από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ







Στο Δίκτυο Διανομής της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) και συγκεκριμένα στον Λαγκαδά, εγκαταστάθηκε ο πρώτος αποσυμπιεστής πεπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) για την περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Ο αποσυμπιεστής CNG του Λαγκαδά, έχει σχεδιαστεί με τις υψηλότερες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας και γίνεται χρήση της πιο σύγχρονης τεχνολογίας αιχμής για το φυσικό αέριο, αποτελώντας πρότυπο εγκατάστασης και περιβαλλοντικής εφαρμογής.

Συγκεκριμένα, ο αποσυμπιεστής CNG αποδίδει μέγιστη δυναμικότητα ίση με 1.800 κυβικά/ώρα, καλύπτοντας πλήρως την πόλη του Λαγκαδά και το Δίκτυο Διανομής φυσικού αερίου που μελλοντικά θα αναπτυχθεί συνολικά. Επιπλέον, για την ασφάλεια εφοδιασμού προβλέπεται η λειτουργία 2 ανεξάρτητων γραμμών εισόδου και η συνεχής μέτρηση της παροχής και της πίεσης με ταυτόχρονη λειτουργία alarm, ενώ παράλληλα συνδέεται με το σύστημα τηλε-ελέγχου SCADA της ΕΔΑ ΘΕΣΣ. Επισημαίνεται, ότι στον αποσυμπιεστή λειτουργεί θερμαντήρας για τη διασφάλιση της συνεχούς παροχής καθώς και εξισορροπητής όγκου 1.000Νm3 για κάλυψη σε κάθε περίπτωση της ζήτησης.

Καθώς οι εργασίες για την κατασκευή του Δικτύου Διανομής φυσικού αερίου μήκους 5,3 χλμ στον Λαγκαδά έχουν ολοκληρωθεί, αναμένεται από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ εντός του Ιανουαρίου 2018 η ολοκλήρωση των εργασιών τροφοδότησης της πόλης του Λαγκαδά, με απαραίτητη προϋπόθεση την οριστικοποίηση του ρυθμιστικού πλαισίου από τη ΡΑΕ για την τροφοδότηση απομακρυσμένων περιοχών με πεπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG).

Στο ανωτέρω πλαίσιο, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Λεωνίδας Μπακούρας συνοδευόμενος από στελέχη της Εταιρείας, επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Γιάννη Καραγιάννη, με τον οποίο συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα για την τροφοδότηση του Λαγκαδά με φυσικό αέριο και υπεγράφησαν οι Συμβάσεις Σύνδεσης με το Δίκτυο Διανομής φυσικού αερίου για 10 συνολικά Δημοτικά κτίρια του Λαγκαδά.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Μπακούρας, ανέφερε ότι η εγκατάσταση του αποσυμπιεστή CNG στον Λαγκαδά αποτελεί ένα πρωτοποριακό γεγονός για τα ελληνικά δεδομένα και ότι ο Λαγκαδάς θα είναι η πρώτη περιοχή στη Θεσσαλονίκη που θα τροφοδοτηθεί με συμπιεσμένο φυσικό αέριο. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Καραγιάννης, επισήμανε ότι η στενή συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ φέρνει αποτελέσματα και ότι η έλευση του φυσικού αερίου στον Λαγκαδά θα συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής και θα δώσει την ευκαιρία στους πολίτες και τις επιχειρήσεις της περιοχής να χρησιμοποιήσουν ένα οικονομικότερο, ασφαλές και περιβαλλοντικό καύσιμο.

Στη συνέχεια και μετά το πέρας της συνάντησης, τα στελέχη της ΕΔΑ ΘΕΣΣ και ο Δήμαρχος Λαγκαδά, μετέβησαν στον χώρο εγκατάστασης του αποσυμπιεστή CNG και επιβεβαίωσαν την εξέλιξη των εργασιών.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.