Σελίδες

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη: Τα 10 εκχιονιστικά «κέρδισαν» τη μάχη με τα χιόνια






Πρεμιέρα έκανε για φέτος ο χιονιάς στον ορεινό όγκο του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκη, όπου σφοδρή χιονόπτωση που έπληξε τις πρώτες πρωινές ώρες τον Χορτιάτη, το Ασβεστοχώρι, το Φίλυρο και την Εξοχή. 

Το μίνι κύμα κακοκαιρίας, ξεκίνησε στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής και διήρκεσε μέχρι τις 7 το πρωί, με θερμοκρασίες που κυμάνθηκαν κάτω από 0° C.
Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη, «παρά τη σφοδρότητα της χιονόπτωσης ο δήμος μας ήταν και πάλι διαβασμένος και αποδείχτηκε ετοιμοπόλεμος στην πρώτη φετινή μάχη κατά του χιονιά. 


Με 10 εκχιονιστικά, επικεφαλής τον δήμαρχο Ιγνάτιο Καϊτεζίδη και τους αρμόδιους αντιδημάρχους αντιμετώπισε με επιτυχία την κακοκαιρία. Χάρη στην άμεση κινητοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών και σε συνεργασία τόσο με τον ΟΑΣΘ όσο και με την Τροχαία, δεν παρουσιάστηκαν προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών. Τα σχολεία άνοιξαν κανονικά, οι δρόμοι παρέμειναν ανοικτοί, ενώ και το νοσοκομείο Παπανικολάου λειτούργησε χωρίς κανένα πρόβλημα». 

Ο δήμος σημειώνει, επίσης, ότι «λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού που καταγράφεται στον ορεινό όγκο του δήμου, η Τροχαία έκλεισε προληπτικά τον δρόμο Αγίου Βασιλείου-Χορτιάτη, ενώ η επιφυλακή των δημοτικών υπηρεσιών θα συνεχιστεί για τις επόμενες ώρες. 
» Για το σκοπό αυτό οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν με τις δημοτικές υπηρεσίες του δήμου στα εξής τηλέφωνα: στο τηλεφωνικό κέντρο 15195, στο 2310 349-508 για το κοινοτικό κατάστημα Χορτιάτη, 2313 302-000 για το πρώην δημαρχείο Ασβεστοχωρίου, καθώς και τα κοινοτικά καταστήματα Φιλύρου (2310 677-000) και Εξοχής (2310 357-186)». 

www.typosthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.