Σελίδες

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018






Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων έβγαλε ανακοίνωση για το συλλαλητήριο της Κυριακής . Στηρίζουμε την Ελληνικότητα της Μακεδονίας , ΟΧΙ στην εκχώρηση του ονόματος . 
" Ως Σαρακατσαναίοι ήμασταν πρωτοπόροι και δηλώσαμε παρόν σε όλους τους αγώνες τουΕλληνικού Έθνους για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων. Κρατήσαμε και θα συνεχίσουμε να κρατάμε ψηλά τον φλάμπουρα με τις ορθόδοξες χριστιανικές, εθνικές καιηθικές διαχρονικές μας αξίες.
Δηλώνουμε παρόν στον αγώνα για την Μακεδονία. Οι πρόγονοι μας Σαρακατσαναίοι διαδραμάτισαν πρωταρχικό ρόλο στην έκβαση του Μακεδονικού Αγώνα και πότισαν με το αίμα τους το δέντρο της ελευθερίας,  προεξέχοντος του καπετάν Κώστα Γαρέφη και πολλών άλλων διακεκριμένων Σαρακατσάνων οπλαρχηγών.
Διακηρύσσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα δεχθούμε παραχάραξη της ιστορίας   και δεν απεμπολούμε τις εθνικές και πολιτιστικές κατακτήσεις.
Όλοι μαζί, πρέπει να διατρανώσουμε την πίστη και την αποφασιστικότητα μας ότι θα κάνουμε ξανά ότι θα χρειαστεί ώστε αφενός το όνομα, κι αφετέρου η Μακεδονία μας να παραμείνουν Ελληνικά! Δεν παραχωρούμε το όνομα της Μακεδονία μας σε κανέναν, με κανέναν τρόπο απλό ή σύνθετο!
Η Μακεδονία μας ήταν είναι και θα παραμείνει Ελληνική!
Το Δ.Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων (λαμβάνοντας υπόψη και το πνεύμα τωνσυμμετεχόντων στην εκδήλωση κοπής της πίτας ΒΑΣΙΛΟΚΛΟΥΡΑ ΜΠΟΥΚΒΑΛΑ-2018 στην Αθήνα) αποφάσισε να στηρίξει άμεσα την προσπάθεια του ελληνικού λαού απέναντι στην παραχάραξη της ιστορίας και την δίκαιηέκφραση της βούλησης του .

<<... Η Μακεδονία είναι οι πνεύμονες όλης της Ελλάδος και άνευ αυτών η λοιπή Ελλάς δεν δύναται να ζήση.
Ας αφήσωμεν τας συγκινήσεις και ας σπευσωμεν εις την φωνήν της, ενόσω είναι καιρός >>.
" Παύλος Μελάς , 1870 - 1904 ''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.