Σελίδες

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΕΑΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΓΡΑΜΜΗ 25 ΤΟΥ ΟΑΣΘ / ΔΗΛΩΣΕΙΣ






Την κατάργηση της πρότασης του ΟΑΣΘ που προβλέπει τη συγχώνευση της λεωφορειακής γραμμής του 25 (Νεάπολη) με την 57 (Ερμού – Διασταύρωση Χορτιάτη) ζητά με ψήφισμά του ο δήμος Νεάπολης – Συκεών.

Όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, σε περίπτωση που δεν ανακληθεί η απόφαση του Οργανισμού, ο δήμος Νεάπολης – Συκεών θα προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις, η μορφή των οποίων θα καθοριστεί από Διαπαραταξιακή Επιτροπή.

Η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης αναμένεται άμεσα να ζητήσει εκ νέου συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ για το θέμα, που έχει ξεσηκώσει τον δήμο και τους δημότες.
Στη συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε μια κατάμεστη αίθουσα, παραβρέθηκαν τοπικοί φορείς, σύλλογοι, εκπρόσωποι της Εκκλησίας καθώς και πλήθος δημοτών, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο σχέδιο – πρόταση της διοίκησης του ΟΑΣΘ, το οποίο πρόκειται να κατατεθεί στον ΟΣΕΘ. 

Το ψήφισμα καταψήφισε η δημοτική παράταξη Αυτόνομη Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση, που πρόσκεινται με επικεφαλής τον Γιάννη Πανόπουλο. 

Συγκεκριμένα, στο ψήφισμα, το οποίο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, εκφράζεται η πλήρης αντίθεση του δήμου στην πρόταση του ΟΑΣΘ και καταγγέλλεται η προσπάθεια απόκρυψης της πρότασης του Οργανισμού με αποκλειστικό σκοπό, όπως σημειώνεται, ο αιφνιδιασμός και η δημιουργία τετελεσμένων.

«Δε θα δεχθούμε και δεν θα ανεχθούμε καμία μεταβολή των αστικών γραμμών που στρέφεται κατά των συμφερόντων της κοινωνίας και των συμπολιτών μας, παρά μόνο εκείνες τις αποφάσεις που θα βελτιώνουν και θα αναβαθμίζουν την ποιότητα της εξυπηρέτησης τους», τονίζεται στο ψήφισμα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, έκανε λόγο για ένα κατάπτυστο σχέδιο και κατηγόρησε τη διοίκηση του νέου οργανισμού ότι «απέκρυπτε το σχέδιο».

«Απαιτούμε να ανακληθεί το κατάπτυστο σχέδιο. Η διοίκηση του ΟΑΣΘ να τολμήσει να αναγνωρίσει ότι έκανε λάθος, δημοκρατικό, διαδικασίας, λάθος ασέβειας προς το λαό και τον δήμο, χωρίς να έρθει σε καμία συνεννόηση», τόνισε ο δήμαρχος.

Όπως είπε ο κ. Δανιηλίδης, «δεν μπορεί να κρύβεται η διοίκηση πίσω από τον ΟΣΕΘ. Δεν θέλουμε να φθάσουμε καν σε συζήτηση με τον ΟΣΕΘ για την κατάργηση του 25. Σε καμία περίπτωση».

Ο κ. Δανιηλίδης, πριν την έναρξη της συνεδρίασης επικοινώνησε με τον δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτετζίδη, καθώς οι αλλαγές που δρομολογούνται επηρεάζει και τη δική του περιοχή. Ο κ. Καϊτετζίδης, σύμφωνα με πληροφορίες, συντάχθηκε με την απόφαση του δήμου Νεάπολης – Συκεών. 

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παππάς δήλωσε την Τετάρτη ότι «πρόθεση του Οργανισμού δεν είναι ούτε η κατάργηση ούτε η καθιέρωση της γραμμής».

«Δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα την καταργήσουμε, ή θα την καθιερώσουμε. Εμείς αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι μια πρόταση. Από εκεί και πέρα ο συνολικός σχεδιασμός θα προκύψει από το διάλογο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς. 

Πρόσθεσε, ότι πρόθεση του ΟΑΣΘ είναι να βελτιωθεί, όσο γίνεται περισσότερο, η συγκοινωνία και επομένως, σε συνεργασία και με τον ΟΣΕΘ και με τις τοπικές κοινωνίες θα επιδιωχθεί να συνδιαμορφωθεί ένα συνολικότερο σχέδιο, για να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες.
«Ο κάθε δήμος θέλει τη δική του εξυπηρέτηση. 

Θέλει να παίρνει πολίτη από το δήμο του και να τον πηγαίνει στο κέντρο. Δε μπορεί να συνεκτιμήσει ότι όσα περισσότερα λεωφορεία πηγαίνουν στο κέντρο, τόσο δυσχεραίνεται το συνολικό συγκοινωνιακό έργο», τόνισε. 

Πηγή: http://voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.