Σελίδες

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Δ. Καμμένος για Σκοπιανό: Δεν θα ψηφίσω τον όρο «Μακεδονία», μη σώσει και λυθεί





«Εφόσον θέλουν να μπουν στο ΝΑΤΟ, θα πρέπει να κάνουν αυτοί πίσω και όχι εμείς. Δεν έχουμε να συζητήσουμε κάτι για τη "Μακεδονία"» δήλωσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ.
Ερωτηθείς τι θα ψηφίσει αν εμπεριέχεται ο όρος «Μακεδονία» στο όνομα, ο κ. Καμμένος μιλώντας στον ΑΝΤ1 δήλωσε: «Σε καμία περίπτωση απολύτως δεν θα ψηφίσω, διότι η βιωσιμότητα του κράτους αυτού εξαρτάται από την Ελλάδα. Εφόσον θέλουν να μπουν στο ΝΑΤΟ, θα πρέπει να κάνουν αυτοί πίσω και όχι εμείς.
Δεν έχουμε να συζητήσουμε κάτι για την Μακεδονία. Δεν κατανοώ γιατί το συζητάμε. Μη σώσει και λυθεί» τόνισε χαρακτηριστικά. «Δεν θέλω να υπάρχει ο όρος "Μακεδονία". Δεν θα το ψηφίσω.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πήραμε μια απόφαση στην Κ.Ο. την προηγούμενη εβδομάδα ότι δεν θα δεχτούμε το όνομα και κάποιον όρο με τη λέξη Μακεδονία σε σύνθετο όνομα για οποιαδήποτε χρήση. Αναφορικά με την προχθεσινή συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο σημείωσε:
«Δήλωσα σαφώς στον Αρχιεπίσκοπο και είχα ξεκάθαρη θέση ότι υποστηρίζω τη θέση της εκκλησίας στο ζήτημα των Σκοπίων, ότι δεν θα κάνω πίσω. Νομίζω ότι αυτός που έχει αυτή τη στιγμή ανάγκη είναι τα Σκόπια και εμείς πρέπει να δώσουμε μια λύση που δεν θα προσβάλλει την ιστορία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.