Σελίδες

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΝΑΙΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
















Στα «λευκά» βρίσκονται από το πρωί αρκετές περιοχές στα πέριξ της Θεσσαλονίκης, αλλά και στη Χαλκιδική, με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί προβλήματα στην ομαλή κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο.

Συγκεκριμένα, έντονη χιονόπτωση υπήρχε τα ξημερώματα από το Πανόραμα και προς Χορτιάτη , Φίλυρο, Ασβεστοχώρι. Μάλιστα, η Τροχαία έκλεισε προληπτικά την επαρχιακή οδό Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου παρά το γεγονός πως μετά τις 06:00 σταμάτησε να χιονίζει. 

Σε δηλώσεις που έκανε ο δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτημ Ι. Καϊτεζίδης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά. «Είχαμε πολύ έντονη χιονόπτωση από τις 03:30 έως τις 06:00, περίπου. Αμέσως έπιασαν δουλειά 10 εκχιονιστικά μηχανήματα και έριξαν αλάτι , το φαινόμενο σταμάτησε», ανέφερε ο κ. Καϊτετζίδης.

Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι «όλοι οι δρόμοι είναι καθαροί, ανοικτός ο δρόμος για το νοσοκομείο Παπανικολάου, η συγκοινωνία διεξάγεται κανονικά και τα σχολεία θα λειτουργήσουν. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

Χιόνια και στη Χαλκιδική - Πού χρειάζονται αλυσίδεςΕπίσης, από τις πρώτες πρωινές ώρες χιονίζει σε όλη τη Κεντρική και Βόρεια Χαλκιδική, όπως στον Άγιο Πρόδρομο, τον Πολύγυρο, την Αρναία, το Παλαιοχώρι και όλα τα ορεινά χωριά του νομού.

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται στο οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής και συγκεκριμένα η χρήση τους είναι απαραίτητη:

• στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Ιερισσού, από τον Άγιο Πρόδρομο έως την Αρναία.

• στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου από τον Άγιο Πρόδρομο έως τον Πολύγυρο.

• Στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Ιερισσού, μέσω Ταξιάρχη, μέχρι το ύψος της Αρναίας.


Αλυσίδες είναι απαραίτητες και σε πολλά σημεία του επαρχιακού δικτύου της ορεινής Χαλκιδικής όπως στην επαρχιακή οδό Νεοχωρίου, Βαρβάρας, Ολυμπιάδας, στην επαρχιακή οδό Αρναίας - Στανού και στον επαρχιακό δρόμο Παλαιοχωρίου - Μ. Παναγιάς.

Σημειώνεται ότι χιονόπτωση αναφέρθηκε και στο δρόμο Σερρών - Θεσσαλονίκης.


Φώτο : Στέλιος Ρήγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.