Σελίδες

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΟΝΕΙΔΟΣ... ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΕΛΑΦΙ ΣΤΟ ΝΥΜΦΑΙΟ ...






Ένα νεκρό ελάφι (Cervus elaphus) σε πολύ μικρή απόσταση από την είσοδο του Νυμφαίου εντοπίστηκε το βράδυ της Τρίτης 23 Ιανουαρίου! Το άτυχο ζώο βρισκόταν στο δρόμο όταν εντοπίστηκε από διερχόμενο οδηγό. Αφού το πλησίασε και διαπίστωσε ότι ήταν νεκρό, ενημέρωσε αμέσως την Αστυνομία από την οποία ειδοποιήθηκε η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης (ΟΑΕ) του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ που έσπευσε στο σημείο μαζί με τη Θηροφυλακή και το Δασαρχείο. Κατά την εξέταση του ζώου διαπιστώθηκε ότι έφερε τραύματα στο λαιμό από πυροβόλο όπλο από τα οποία προήλθε και ο θάνατός του. 
Το νέο περιστατικό παράνομης θανάτωσης ενός άγριου ζώου έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά φόνων που προκαλούνται από ανθρώπους, είτε με πυροβολισμό είτε με δηλητηρίαση. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ εκφράζει για μία ακόμη φορά τον αποτροπιασμό του για την παράνομη θανάτωση ενός άγριου ζώου.

Ο πληθυσμός του Ελαφιού έχει συρρικνωθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε το είδος να βρίσκεται στα πρόθυρα της εξαφάνισης και να χαρακτηρίζεται ως Κρισίμως Κινδυνεύον σύμφωνα με το Κόκκινο Βιβλίο των Απειλούμενων Ζώων της Ελλάδας.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ απευθύνει έκκληση στους ευαισθητοποιημένους πολίτες να μη μένουν αμέτοχοι απέναντι σε τέτοια γεγονότα και εφόσον υποπίπτουν στην αντίληψή τους περιστατικά θανάτωσης άγριων ζώων να τα καταγγέλλουν άμεσα στις αρμόδιες αρχές. 
Η άγρια ζωή κινδυνεύει από τον άνθρωπο ανεξέλεγκτα ακόμη και χωρίς το πρόσχημα των ζημιών και των επιθέσεων. Ας κάνουμε μια προσπάθεια αν όχι προστασίας με την άγρια ζωή, τουλάχιστον ομαλής συμβίωσης μαζί της, όσο έχουμε ακόμη καιρό.
Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, η οποία ενισχύεται μέσα από το πρόγραμμα δημιουργίας του Βαλκανικού Κέντρου Άγριων Σαρκοφάγων που υλοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, επεμβαίνει σε περιστατικά τραυματισμού και παγίδευσης άγριων ζώων. 

Ο Αρκτούρος, μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα και δύο φωτογραφίες από το άτυχο ζώο το οποίο βρέθηκε νεκρό


http://www.typosthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.