Σελίδες

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Μπουτάρης σε Καλαφάτη: Εμένα με βγάζουν οι New York Times και εσένα ούτε η Φωνή του Λαγκαδά





Αναφορά στη Φωνή του Λαγκαδά έκανε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης αναδημοσιεύουμε την είδηση από το reader.gr 
Η πρόσφατη συνέντευξη του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη σε οίκο ανοχής «άναψε» τα αίματα στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της πόλης. Ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει», Σταύρος Καλαφάτης, χαρακτήρισε την συγκεκριμένη συνέντευξη «πιπεράτη» και κατηγόρησε τον Γιάννη Μπουτάρη ότι συμπεριφέρεται «σαν σελέμπριτι και σταρ αλλά η Θεσσαλονίκη έχει ανάγκη από δήμαρχο». 
Ο Γιάννης Μπουτάρης από την πλευρά του κάνοντας λόγο για σεμνοτυφία και με τη γνωστή του... ευφράδεια είπε χαρακτηριστικά: «Δεν έγινα από τον δήμο σταρ, αλλά όντας σταρ ανέβασα τον δήμο».
Ειδικότερα, ο κ. Καλαφάτης αναφερόμενος στη συνέντευξη του δημάρχου Θεσσαλονίκης σε οίκο ανοχής, είπε: «Δεν θα σχολιάσω τις προσωπικές σου επιδόσεις, αλλά τις δημαρχιακές σου επιδόσεις. Οι δημαρχιακές σου επιδόσεις είναι άστα να πάνε. Τις συνεντεύξεις δεν τις δίνεις ως Γιάννης Μπουτάρης, αλλά με την ιδιότητα του δημάρχου. Δεν μπορώ να περιγράψω αυτό που συμβαίνει με σένα. Λειτουργείς ως σελέμπριτι και σταρ. Η Θεσσαλονίκη, όμως, έχει ανάγκη από δήμαρχο. Τι να πει κανείς όταν από τη μία έχουμε Ζουράρι και από την άλλη Μπουτάρη. Αλίμονο στην πόλη».
«Ο δήμος εγκρίνει τις άδειες των οίκων ανοχής. Ποια είναι η δουλειά του δημάρχου; Να φροντίζει να έχουν οι πολίτες τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, όποια δουλειά κι αν κάνουν. Ήρθαν οι κυρίες στο δημαρχείο και ζητήσαμε να πάνε σε έναν χώρο που δεν έχει οικογένειες», απάντησε ο κ. Μπουτάρης και συνέχισε: «Εάν δεν ντρέπεστε, γιατί είστε σεμνότυφοι, να πάτε να δείτε τι τάξη και τι ευπρέπεια επικρατεί στις οδούς Γεωργίου Ανδρέου και Νικηφόρου Ουρανού. Εάν θέλετε να κρύβεστε πίσω από το δάχτυλο σας μην πάτε», πρόσθεσε ο δήμαρχος.
Error loading media: File could not be played
 
Στη δευτερολογία του, ο κ.Μπουτάρης απάντησε στον Σταύρο Καλαφάτη: «Σταρ ήμουν, δεν έγινα τώρα. Στα κρασιά είμαι σταρ. Στα περιβαλλοντικά είμαι σταρ. Εάν ζηλεύεις που με γράφουν οι New York Times και εσένα δεν σε γράφει ούτε η 'Φωνή του Λαγκαδά' δεν μ' αφορά. Δεν έγινα από τον δήμο σταρ, αλλά όντας σταρ ανέβασα τον δήμο».
Ο κ. Μπουτάρης απάντησε και στον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχο Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου, ο οποίος υποστήριξε πως με αυτή την συνέντευξη «εξευτελίζεται η ιδιότητα του δημάρχου».
«Όσον αφορά τον πρόεδρο της ΠΕΔΚΜ που είπε ότι η συνέντευξη μου υποβιβάζει τον ρόλο του δημάρχου, δεν έχει καμία απολύτως εικόνα τι δουλειά κάνει ο δήμαρχος. Ο δήμαρχος δεν είναι πρωθυπουργός. Φροντίζει για την καθημερινότητα της πόλης και να συμπαρίσταται σε όλους τους δημότες, ιδιαίτερα τους πιο κατατρεγμένους».
https://www.reader.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.