Σελίδες

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Καλλιάνος: Έρχεται πυκνή χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα – Πού θα το «στρώσει»







 

 

 


 Προειδοποίηση για έντονα φαινόμενα τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου στη Βόρεια Ελλάδα, απευθύνει ο γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

«Αύριο Δευτέρα, οι περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης θα ντυθούν στα λευκά! Μετά από έναν πολύ ήπιο χειμώνα φαίνεται ότι οι βορειοελλαδίτες θα βιώσουν τον πραγματικό χειμώνα. Και μάλιστα η διάταξη των βαρομετρικών Συστημάτων είναι τέτοια όπου υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να χιονίσει σε πολύ χαμηλά υψόμετρα ακόμα και στην πόλη της Θεσσαλονίκης» αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook.

«Αύριο θα χιονίσει στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης. Μετά τα μεσάνυχτα της σημερινής ημέρας η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι απότομη και θα προέλθει από την εισβολή των πολύ ψυχρών αερίων μαζών οι οποίες θα πλήξουν τις επόμενες μέρες σχεδόν ολόκληρη την Ευρώπη.

Από αργά το βράδυ της Κυριακής ήδη θα χιονίζει στις περισσότερες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και στα βορειότερα γεωγραφικά τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας που «βλέπουν» προς τη Βουλγαρία. Πολύ γρήγορα όμως, και προς το ξημέρωμα της Δευτέρας, τα φαινόμενα των σφοδρών κατά περιόδους χιονοπτώσεων θα έχουν την τάση να επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.

Κατά τόπους θα χιονίζει ακόμα και μέχρι τα πεδινά τμήματα. Σε πολλές περιπτώσεις ίσως επηρεάζονται και παραθαλάσσιες περιοχές, ενώ σε άλλα τμήματα, στα παραθαλάσσια θα εκδηλώνεται χιονόνερο ή βροχή αλλά σε πολύ χαμηλά υψόμετρα πάνω από τα 100-150 μέτρα τα φαινόμενα αυτά θα μετατρέπονται σε πολύ πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις.

Όσοι θα κινηθείτε στις περιοχές της ανατολικής Ηπείρου, της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας αλλά ιδιαιτέρως της Μακεδονίας και της Θράκης, θα πρέπει να έχετε μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες διότι οι μετακινήσεις ενδέχεται να είναι πολύ δύσκολες σε αρκετές περιοχές των διαμερισμάτων που σας προανέφερα.

Πρόκειται για σχεδόν σπάνια διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων και θα φέρει χιόνια στη βόρεια Ελλάδα που ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα», σημειώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.