Σελίδες

Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Ο ΦΑΝΗΣ ΠΑΠΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΧΟ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ Β' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ



Ο μόνος αντιπεριφερειάρχης που πάει για βουλευτής στη Β΄ Θεσσαλονίκης ή δήμαρχος. Θέμα ωρών ο ανασχηματισμος Τζιτζικώστα.

Θέμα ωρών είναι πλέον ο ανασχηματισμός της διοίκησης Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Μετά την τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής όπου ο περιφερειάρχης είχε ζητήσει τις παραιτήσεις των αντιπεριφερειαρχών που είχαν την πρόθεση να πολιτευτούν στις επόμενες βουλευτικές ή δημοτικές εκλογές, ο πρώτος -και  ο μόνος- αντιπεριφερειάρχης, που υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του είναι ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Φάνης Παπάς.




Ο κ. Παπάς παρέδωσε σήμερα την επιστολή παραίτησής του αυτοπροσώπως στον περιφερειάρχη, υπογραμμίζοντας ότι θέλει να είναι υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στη Β´ Θεσσαλονίκης. Ξεκαθάρισε επίσης ότι θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη διοίκηση Τζιτζικώστα από τη θέση πλέον του περιφερειακού συμβούλου.

Ο κ. Παπάς είναι ο μόνος αντιπεριφερειάρχης που πάει για βουλευτής, καθώς κανείς άλλος -παρά τις φήμες- δεν έχει υποβάλει παραίτηση, που σημαίνει πως κανείς άλλος δε θα διεκδικήσει εκλογή ως βουλευτής, ούτε ως δήμαρχος.

Συνεπώς, ο ανασχηματισμός της διοίκησης Τζιτζικώστα δεν αναμένεται να είναι ευρύς και ο περιφερειάρχης θα πορευτεί μέχρι τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, με σχεδόν το ίδιο σχήμα, αν και δεν αποκλείονται αλλαγές αρμοδιοτήτων και ανακάτεμα της τράπουλας. Εξάλλου, πρέπει να βρεθεί κάποιος ικανός για να αναλάβει το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο του αγροτικού, κάτι που μπορεί να φέρει "καραμπόλες"...

Το σίγουρο είναι ότι ο περιφερειάρχης με την ομάδα διοίκησης που θα ανακοινωθεί θα πάει μέχρι τις εκλογές του 2019, ολοκληρώνοντας και την τρέχουσα θητεία του, με αυτά τα πρόσωπα.

Ο κ. Τζιτζικώστας μετά την αποδοχή της παραίτησης του κ. Παπά, τον ευχαρίστησε για την πολυετή συνεργασία τους και τη συνεισφορά του στο έργο της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη. «Ο Φάνης Παπάς αποδείχτηκε πολύτιμος και στενός συνεργάτης, που επιτέλεσε το καθήκον του, με ακεραιότητα, σκληρή δουλειά, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα. Είναι ένας εξαιρετικά ικανός και άξιος άνθρωπος, με υψηλή αίσθηση του καθήκοντος, συνέπεια και τόλμη. Συνεχίζουμε μαζί, τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το καλό όλων των συμπολιτών μας, για να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο. Του εύχομαι καλή επιτυχία στα επόμενα του βήματα».


Δείγμα κι αυτό της πολύ καλής σχέσης ανάμεσα στους δυο άνδρες, που είναι άλλωστε από τους πιο στενούς συνεργάτες τουλάχιστον τα τελευταια τέσσερα χρόνια.

Ο κ. Παπάς στην επιστολή παραίτησής του μεταξύ άλλων τονίζει:
«Με δεδομένη την πρόθεση υποβολής υποψηφιότητας, με σκοπό την εκλογή μου στο αξίωμα του βουλευτή της Βουλής των Ελλήνων στην εκλογική περιφέρεια Β’ Θεσσαλονίκης, κατά τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, σας υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Με την παρούσα επιστολή παραίτησής μου, θα ήθελα παράλληλα να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου, από την πρώτη μέρα που αναλάβατε την ηγεσία της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και μου δώσατε την ευκαιρία όλα αυτά τα χρόνια να συμπορευτούμε μαζί, σ’ αυτή την όμορφη δημιουργική πορεία, με πολλή δουλειά και αποφασιστικότητα, ώστε να κάνουμε πραγματικότητα το όραμα μας, να αναδείξουμε την Κεντρική Μακεδονία, πρώτη Περιφέρεια της χώρας. Πρώτη στην εξωστρέφεια, την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα. Πρώτη στην αγροτική οικονομία και τον τουρισμό, τους δύο βασικούς της αναπτυξιακούς πυλώνες. Πρώτη στην προσφορά και την αλληλεγγύη προς τον πολίτη.


 
Την πραγματοποίηση αυτού του οράματος τη σχεδιάζουμε, τη χτίζουμε και την υλοποιούμε όλοι μαζί, διοίκηση και αντιπολίτευση, μέσα από ανοικτές, διαφανείς διαδικασίες, μέσα από διάλογο, ευγενή άμιλλα και υγιή αντιπαράθεση, αποδεικνύοντας όλα αυτά τα χρόνια ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να συνεννοηθεί, μπορεί να προσδώσει προστιθέμενη αξία στον τόπο, μπορεί να προσφέρει ουσιαστικά στον πολίτη.

Μέσω λοιπόν του δικού σας προσώπου, κύριε Περιφερειάρχη, επιθυμώ ταυτόχρονα να ευχαριστήσω το σύνολο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας, με τους οποίους συνεργασθήκαμε σε κάθε επίπεδο ώστε να λύσουμε προβλήματα ή εκκρεμότητες και να φέρουμε εις πέρας με συνέπεια και αποτελεσματικότητα, κάθε ζήτημα που άπτονταν των αρμοδιοτήτων που μου αναθέσατε.

Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι ως Περιφερειακός Σύμβουλος πλέον, παραμένω στην πρώτη γραμμή, επικουρώντας τις προσπάθειες της Διοίκησης και του Περιφερειακού Συμβουλίου, να πετύχουμε όσο το δυνατόν περισσότερους από τους στόχους μας, να ανεβούμε ακόμη ψηλότερα ως Περιφέρεια και ως πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας».

www.voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.