Σελίδες

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Αγανάκτηση και οργή στην Θεσσαλονίκη- Σε κίνδυνο 2χρονο αγοράκι λόγω….ΕΟΠΥΥ



Ο μικρός Χρήστος Εμμανουήλ , δύο ετών σήμερα, έχει διαγνωστεί με το γενετικό νόσημα IPEX σε μια σπάνια μετάλλαξη, ιατρικό περιστατικό που αντιμετωπίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. 

Μόνη περίπτωση να σωθεί είναι να υποβληθεί σε επέμβαση στο εξωτερικό , υποστηρίζει η μητέρα του Βασιλική μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης . 

Καταγγέλλει ότι ο ΕΟΠΥΥ αρνείται να πληρώσει τα νοσήλια για μετάβαση στο εξωτερικό, παρά το ότι δεν του εξασφαλίζεται επέμβαση σε ελληνικό νοσοκομείο καθώς δεν έχει βρεθεί δότης. Αντίθετα στο εξωτερικό η επέμβαση μπορεί να γίνει με δότες του γονείς του παιδιού, έστω κι αν έχουν 50% συμβατότητα, κάτι που στην Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει όπως υποστηρίζει η μητέρα του παιδιού. 

Το εξειδικευμένο δημόσιο κέντρο Great North Children`s Hospital, στο Newcastle στο Ηνωμένο Βασίλειο, δέχθηκε να αναλάβει το παιδί ωστόσο έδωσε διορία για θετική απάντηση από τον ΕΟΠΥΥ ως τις 23 Απριλίου, την περασμένη Δευτέρα δηλαδή. 

Ο ΕΟΠΥΥ απέρριψε το αίτημα και σήμερα η δικηγόρος της μητέρας Αριάδνη Νούκα θα καταθέσει ένσταση και νέο αίτημα για έγκριση εξόδων νοσηλείας στο εξωτερικό. 

Μας απέρριψαν το πρώτο αίτημα, μόνον αφού προηγουμένως είχαμε κάνει εξώδικο γιατί μέχρι τότε δεν απαντούσαν, δήλωσε στο ΡΑΔΙΟΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ η δικηγόρος της οικογένειας Αριάδνη Νούκα, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι η ζωή του παιδιού διατρέχει κίνδυνο. 

Το αδιέξοδιο στην θλιβερή ιστορία εντείνεται από το γεγονός ότι αν απορριφθεί και οτ δεύτερο αίτημα, η οικογένεια μένει με τα χέρια δεμένα. 

Όπως εξήγησε στο ΡΑΔΙΟΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ η μητέρα του παιδιού δεν έχει ούτε την εναλλακτική της συλλογής χρημάτων μέσω εράνου, καθώς από το νοσοκομείο στην Αγγλία της εξήγησαν πως επειδή είναι δημόσιο δεν μπορεί να δεχθεί χρήματα από δωρεές παρά μόνον από ασφαλιστικό φορέα.



Ακούστε τα ηχητικά αποσπάσματα:

 
 
 

www.rthess.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.