Σελίδες

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: "ΤΟ ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΕΘΝΑΡΧΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ"



Το δικό τους μεγάλο «ευχαριστώ» στον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή για όσα προσέφερε στην πατρίδα είπαν σήμερα χιλιάδες Μακεδόνες και Θεσσαλονικείς, μέσω της εκδήλωσης που διοργάνωσε το πολιτικό γραφείο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, με τίτλο: «Κωνσταντίνος Καραμανλής: Ο Αναμορφωτής Ελλάδας».
Η εκδήλωση διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης και περιελάμβανε πλούσιο φωτογραφικό υλικό με ξεχωριστές στιγμές από την πολιτική και προσωπική διαδρομή του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και σχεδόν όλους τους τίτλους βιβλίων που είναι αφιερωμένοι στο πολυσήμαντο έργο του.
Στην είσοδο του ξενοδοχείου όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση τιμής και μνήμης, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από το θάνατο του πολιτικού που ταύτισε το όνομά του με τη Δημοκρατία και την Ελλάδα, εκτέθηκε για πρώτη φορά στο κοινό το τελευταίο ιστορικό αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας του στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα, αυτό του Προέδρου της Δημοκρατίας. Το αυτοκίνητο βρίσκεται στην κατοχή Έλληνα συλλέκτη, ο οποίος μόλις πληροφορήθηκε τη διοργάνωση της εκδήλωσης προσφέρθηκε να το διαθέσει προς έκθεση στο κοινό της Θεσσαλονίκης.
Στην ομιλία του ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας σκιαγράφησε την πολιτική παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Τόνισε ότι ως «πραγματικός ηγέτης»  ο εμβληματικός Σερραίος άλλαξε τη μοίρα μιας μικρής χώρας, όπως η Ελλάδα, δρώντας στη διαμόρφωση της ιστορίας.
«Χάρη στην οξυδέρκεια και το στρατηγικό του μυαλό», σημείωσε, «εγκαινίασε τη σύγχρονη περίοδο της πατρίδας μας, καθιστώντας την ισχυρή, ακμαία και αυτάρκη».
Κάνοντας ειδική αναφορά στην πολύτιμη προσφορά του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην αναμόρφωση της Θεσσαλονίκης, ο κ. Καράογλου απαρίθμησε μια σειρά σημαντικών αναπτυξιακών έργων που φέρουν τη σφραγίδα του και τα οποία άλλαξαν τις προοπτικές της πόλης. 
«Απέναντι στον Κωνσταντίνο Καραμανλή οι Θεσσαλονικείς είμαστε ευγνώμονες διότι μας θυμίζει ποιοι στάθηκαν αντάξιοι της πόλης και της πατρίδας. Για αυτό και άπαντες οφείλουν να σέβονται, να τιμούν και να υπηρετούν την πολιτική διαθήκη που άφησε με το δάκρυ του για τη Μακεδονία το 1992. Εκείνο το δάκρυ έγινε σύμβολο αγώνα και δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να το λησμονήσει. Πόσο μάλλον να το… στεγνώσει. Είμαστε εδώ για να το θυμίζουμε σε όσους σήμερα ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν το όνομα και την ιστορία της» σχολίασε δηκτικά.
«Διορατικό και προοδευτικό πολιτικό» χαρακτήρισε από την πλευρά του τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Τσιάρας, μέσω χαιρετισμού που απέστειλε.
«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν αυτός που έφερε το όραμα της ελευθερίας το 1974» σημείωσε από τη δική του πλευρά ο πρώτος Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης και πρώην υπουργός κ. Χρήστος Κοσκινάς, προσθέτοντας πως η πολιτική του παρακαταθήκη παραμένει επίκαιρη.
Τέλος, ο δημοσιογράφος-συγγραφέας κ. Φαίδων Γιαγκιόζης, διηγήθηκε άγνωστες λεπτομέρειες και στιγμιότυπα από την προσωπική ζωή του Κωνσταντίνου Καραμανλή, αναδεικνύοντας την προσωπικότητα και διορατικότητα του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας.
Η έκθεση: «Κωνσταντίνος Καραμανλής: Ο Αναμορφωτής της Ελλάδας» θα περιοδεύσει σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας μετά από σχετικά αιτήματα που κατέθεσαν στο πολιτικό γραφείο του κ. Καράογλου δήμοι και κομματικές οργανώσεις της Ν.Δ. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.